Carlos Sainz va concura pentru McLaren din 2019

După ce Fernando Alonso a anunțat că nu va mai concura în Formula 1 după finalul acestui sezon, McLAren s-a mișcat repede obținând semnătura lui Sainz

Schimbări serioase de soldați în fronturile echipelor de Formula 1.

Spaniolul Carlos Sainz, în vârstă de 23 de ani, va începe cel de-al 5-lea sezon în Formula 1 la McLaren, umplând golul lăsat de retragerea lui Fernando Alonso, iar locul său la Renault fiind luat de Daniel Ricciardo.

În prezent, Carlos se află pe locul 11 în clasamentul piloților cu 30 de puncte, la fel ca Sergio Perez de la Force India.

După ce a câștigat campionatele Formula Renault 2.0 NEC și Eurocup Formula Renault 2.0 în 2011, și-a făcut debutul în F1 ca proaspăt campion în Formula Renault 3.5 cu șapte pole position-uri și șapte victorii.

"Suntem incredibil de entuziasmați că îl vom avea alături pe Carlos ca pilot la McLaren. L-am urmărit de ceva vreme și considerăm că este printre vârfurile viitoarei generații de piloți talentați din Formula 1. Nu este un secret că Sainz este un mare admirator al lui Fernando și nu este nimic mai potrivit ca el să se așeze în scaunul unei legende a motorsportului" a declarat Zak Brown, Chief Executive Officer la McLaren Racing.


"Sunt încântat să pot confirma în sfârșit că voi fi unul dintre piloții de la McLaren din sezonul 2019. Este ceea ce am urmărit de ceva timp și sunt foarte încântat de următorul capitol din cariera mea. Sunt fan McLaren de când mă știu. Este un nume extraordinar în acest sport, cu o moștenire incredibilă, iar piloții care au concurat pentru această echipă de-a lungul anilor se numără printre eroii din Formula 1. Fernando este, bineînțeles, unul dintre ei, așadar este un lucru special ca eu să-i iau locul ca parte a următoarei generații de șoferi spanioli de curse la volanul unui McLaren. În cele din urmă, aș vrea să mulțumesc tuturor celor de la McLaren pentru că mi-au oferit această ocazie pentru a-mi împlini un vis din copilărie. Echipa are un plan pe termen lung și aștept cu nerăbdare să joc un rol important în călătoria sa înapoi spre succes" a declarat şi Carlos Sainz.
 

Sursa: mclaren.com

Vezi toata lista

Comentarii