Daniel Ricciardo a semnat cu Renault pentru doi ani: "Probabil a fost una dintre cele mai dificile decizii"

Australianul de 29 de ani se va alătura echipei de Formula 1 Renault Sport începând cu 2019

Daniel Ricciardo are șapte Grand Prix-uri câștigate și 29 de podiumuri în Formula 1. El este deja familiarizat cu Renault, conducând pentru această echipă la juniori între 2007 și 2011 iar din 2014 când a trecut la Red Bull Racing a folosit de asemenea motoarele Renault, Red Bull urmând să treacă începând cu 2019 la motoare Honda.

Daniel Ricciardo a semnat astfel cu Renault Sport Racing uncontract pe doi ani, avându-l coleg pe Nico Hulkenberg.

”Renault a decis să se întoarcă în Formula 1 pentru a lupta pentru Campionatele Mondiale. Aducerea lui Daniel Ricciardo este o oportunitate unică pentru Groupe Renault pentru a atinge acest obiectiv. Salutăm sosirea lui Daniel în echipa noastră” a declarat Jérôme Stoll, președinte Renault Sport Racing.

”Probabil a fost una dintre cele mai dificile decizii pe care le-am luat până acum în cariera mea. Dar m-am gândit că a venit timpul să accept o nouă provocare. Îmi dau seama că este încă devreme ca Renault să-și atingă obiectivul de a concura la cel mai înalt nivel, dar am fost impresionat de progresul lor făcut în numai doi ani și știu că de fiecare dată când Renault s-a aflat în sport, a câștigat. Sper să fiu în stare să îi ajut în această călătorie” a spus și Daniel Ricciardo.

 

Sursa: Renault

Vezi toata lista

Comentarii