Formula 1, un obiectiv prea înalt pentru femei

Fostul șofer de probe de la Lotus și Renault, Carmen Jorda, crede că femeile au mai multe șanse să-și construiască o carieră în Formula E decât în Formula 1.

Carmen Jorda, pilot de motorsport din Spania, a militat mereu pentru un campionat mondial de femei deoarece ”femeile nu pot concura în egală măsură cu bărbații”, consideră ea.

După ce a finalizat câteva probe cu o mașină de Formula E înaintea cursei din Mexico City, Jorda a declarat reporterilor, că acest campionat este mai potrivit pentru femei: ”O astfel de mașină necesită mai puțin efort decât una de Formula 1 datorită forței de apăsare aerodinamică și a servodirecției. Provocarea de natură fizică din Formula 2 sau Formula 1 nu există în Formula E.”

Alegerea ei în comisia FIA a fost extrem de controversată însă în ciuda tuturor criticilor, Jorda se angajează continuu pentru a deschide drumul motorsportului pentru cât mai multe femei.

 Lella Lombardi

Formula 1 nu a mai avut o concurentă de la Grand Prix-ul Austriei din 1976 când italianca Lella Lombardi lua startul pentru RAM Racing. Britanica Susie Wolff a fost pilot de dezvoltare și de rezervă pentru Williams în patru sesiuni între anii 2015 și 2016 dar s-a retras atunci când a devenit evident că nu i se va propune mai mult.

 

Sursa: ESPN

Vezi toata lista

Comentarii