Volkswagen Grand California e gata de călătorie

Divizia de Autovehicule Comerciale de la Volkswagen va prezenta în premieră mondială la Salonul Auto Caravan din Düsseldorf noul
model Volkswagen Grand California

Cu Grand California, care se bazează pe structura modelului Crafter, Volkswagen Autovehicule Comerciale își extinde gama de vehicule de campare prin adăugarea unui model în clasa de șase metri. În plus față de zona mare de dormit din spate, Grand California va fi disponibil cu un pat supraetajat pentru copii și toaletă. Lansarea pe piață a noului vehicul de campare va avea loc la începutul anului 2019.
 

California Ocean si Grand California


Lansate în 1988, vehiculele de campare California au generat vânzări totale de peste 160.000 de unități. Volkswagen Autovehicule Comerciale a folosit experiența acumulată cu acest vehicul de campare clasic pentru a crea noul Grand California pe platforma tehnică de Crafter. Ambele modele California vor fi oferite în paralel de acum înainte.
Prin imaginea sa nouă și detaliile ingenios gândite, interiorul reflectă calitățile care au făcut din California un bestseller. Tapițeria interiorului Grand California este, în cea mai mare parte, albă. Această alegere coloristică generează o atmosferă luminată și spațioasă, completată de ferestrele cu deschidere automată, atât în spate cât și pe lateral, precum și luminatoarele mari de deasupra patului dublu din spate și din zona de living. Toate ferestrele vehiculului de campare sunt prevăzute cu transperante și plase împotriva insectelor. Pentru cabina șoferului s-a folosit un nou concept de storuri.
Alte caracteristici din dotarea standard includ, pe lângă bucătăria și baia spațioasă (840 x 800 mm), detalii cum ar fi iluminatul exterior de deasupra ușii glisante. Modelul este dotat în partea din spate (în versiunea standard) cu un racord pentru duș extern (cu temperatură reglabilă a apei) care face ca viața în camping să fie una perfectă. O caracteristică inedită este opțiunea de a controla sistemul audio din zona de living prin Bluetooth. Acest lucru face posibilă ascultarea muzicii într-un mod independent de sistemul infotainment, utilizând un smartphone, o tabletă sau un laptop.
Grand California este dotat cu scaune rotative în față și o banchetă dublă în zona de living. Familiile cu copii mici vor aprecia punctele de ancorare ISOFIX complete cu legătura superioară pe bancheta din spate. O masă mare oferă spațiu suficient pentru patru persoane să servească cina împreună. Echipamentele de bucătărie includ un frigider de 70 de litri cu compartiment de congelare (accesibil și din exterior), aragaz cu două ochiuri, o chiuvetă și diverse sertare, compartimente de depozitare și rafturi rabatabile.

O caracteristică specială la modelul Grand California, care îl diferențiază de California T6, este baia. Pe lângă toaletă și duș, echipamentele băii includ o chiuvetă pliabilă, rafturi cu suporturi pentru articole de toaletă, un dulap cu suport integrat pentru hârtie igienică (protejează de umezeală), suporturi de prosop și un luminator pentru ventilație. Grand California poate transporta 110 de litri de apă. Nu există întrerupătoare de lumină în baie - lămpile se aprind automat prin detectoare de mișcare - dotare standard.

 

Volkswagen Grand California


Opțional, este disponibil un pat supraetajat pentru copii, cu luminator panoramic integrat deasupra acestuia. De asemenea, sunt disponibile alte dotări cum ar fi o unitate suplimentară de aer condiționat montată pe acoperiș, în pe partea din spate, o copertină, un suport pentru biciclete în spate și o masă de camping cu set de scaune (care pot fi depozitate în ușile batante). Încălzirea standard cu gaz poate fi extinsă, opțional, și ca sistem de încălzire pe bază de energie electrică generată de gaz sau de motorină. De asemenea, în viitor va fi instalat un panou solar pe acoperiș, o antenă satelit (pentru recepție TV) și un hotspot Wi-Fi (router).
În plus, Grand California va fi disponibil împreună cu sistemele de asistență și sisteme de infotainment de ultimă generație. Sistemele de asistență pentru șofer includ sistemul Front Assist cu funcția City Emergency Braking, Lane Assist pentru a ajuta șoferul să păstreze banda de rulare, Blind Spot Monitor pentru schimbarea benzii în siguranță, Rear Traffic Alert pentru a ieși cu spatele din spațiile de parcare și Park Assist pentru a efectua manevrele de parcare cât mai facil, sistemul Adaptive Cruise Control și camera de mers înapoi Rear View.

Vehiculele de campare precum Grand California pot călători în întreaga lume, pe diverse tipuri de teren. De aceea, Volkswagen Autovehicule Comerciale va oferi, de asemenea, noul model cu tracțiune integrală (4MOTION).

Pe parcursul Salonului de rulote și campervan-uri de la Düsseldorf (24 august - 2 septembrie), Volkswagen Autovehicule Comerciale va anunța mai multe detalii despre Grand California, datele de lansare și prețurile inițiale.
 

Sursa: Wolkswagen

Volkswagen Grand California 05
volkswagen grand california 00
volkswagen grand california 01
volkswagen grand california 02
volkswagen grand california 03
volkswagen grand california 04
Vezi toata lista

Comentarii