Le Mans 2014 - rezultate

Editia 2014 a cursei de la Le Mans s-a incheiat cu victoria constructorului Audi care obtine al 13-lea succes in celebra cursa de anduranta.

Unul dintre prototipurile R18 e-tron Quattro a fost eliminat in prima ora, iar problemele de turbo au afectat evolutia celor ramase si de aceea ocuparea primelor doua locuri de catre cei de la Audi este cu atat mai surprinzătoare. In plus, echipa germana a reusit o adevarata performanta prin reconstructia masinii cu numarul 1 care fost serios avariata dupa accidentul lui Loic Duval de miercuri din antrenamente.

Pozitia a 3-a fost ocupata de singura Toyota ramasa in cursa, a carei reparatii dupa accidentul din prima ora au “aruncat-o” la 6 tururi de invingator.

Porsche care a revenit la Le Mans insa nu a reusit sa termine cu nici o masina. Ambele modele 919 Hybrid au abandonat cu mai putin de 2 ore pana la final cu probleme de transmisie, dupa ce numarul 20 s-a aflat chiar pe prima pozitie. Oricum, pentru prima participare oficiala dupa 16 ani, rezultatul este incurajator.


Lupta pentru victorie la categoria LMP 2 a fost dusa pana in ultimele tururi. Succesul a revenit pana la urma prototipului Zytek Nissan cu numarul 38, care a depasit sasiurile franceze Ligier si Alpine.


In LM GTE Am problemele masinii Aston Martin cu numarul 97 au pus capat luptei pentru locul intai si Ferrari cu numarul 51 a ramas fara adversar terminind cu un avans de 1 tur fata de Chevrolet Corvette numarul 73. Porsche 92 a terminat pe pozitia a 3-a.

Categoria amatorilor a fost dominata de Aston Martin cu numarul 95, care a avut ceva emotii spre final cu probleme de electrice. Insa avansul avut i-a scutit de surprise neplacute. Pe locurile urmatoare s-au clasat un Porsche 911, doua Ferrari 458 si Porsche 911 apartinind echipei actorului Patrick Dempsey.
 

Clasamentul final a cursei de 24 de ore de la Le Mans in PDF.

 

Surse: autorally.ro / wikipedia

 

 

Vezi toata lista

Comentarii