Sergio Perez va fi colegul lui Verstappen la Red Bull în 2021!

Anul 2020 a mai adus o mutare importantă pe piața transferurilor din Formula 1: Sergio Perez îl va înlocui pe Alex Albon, asigurând un parteneriat cu Max Verstappen la Red Bull în sezonul următor. Albon, a cărui poziție era în pericol de ceva timp, va fi nevoit să facă un pas în spate, devenind pilotul de rezervă al echipei.

După ce și-a pierdut locul la Aston Martin (fosta Racing Point) în favoarea lui Sebastian Vettel, se părea că Perez va petrece anul 2021 pe margine, chiar și după prima lui victorie spectaculoasă, de la Sakhir.
Totuși, din dorința de a se lupta cu Mercedes în mașinile care vor fi foarte asemănătoare cu cele din 2020, șefii Red Bull au optat pentru un pilot din afara pepinierei proprii, apelând la serviciile pilotului mexican de 30 de ani.
Perez s-a dovedit a fi unul dintre cei mai rapizi și constanți piloți în cei zece ani de când concurează în Marele Circ, reușind 10 clasări pe podium și o victorie, deși nu a beneficiat niciodată de o mașină de top.
Fost membru al Academiei Ferrari, Perez a trecut în carieră sa pe la Sauber, Mclaren și Force India / Racing Point, adunând 191 de curse până acum. Clasarea pe locul al patrulea în clasamentul general din 2020 reprezintă cea mai bună performanță a lui, reușită în ciuda faptului că a ratat două Mari Premii din cauza contractării virusului SARS-CoV-2.
 

Vezi toata lista

Comentarii