Vettel semnează cu Aston Martin pentru 2021!

Cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel va rămâne în Formula 1 și din sezonul următor după ce a semnat cu echipa Racing Point, care va fi rebranduită în Aston Martin Racing din 2021.

Racing Point consideră că înțelegerea cu pilotul de 33 de ani care se va întinde pe mai mulți ani este „o declarație clară a ambiției echipei de a se impune drept unul dintre cele mai competitive nume din sport.”
 
La rândul lui, germanul a declarat: „Ma bucur că pot în sfârșit să împărtășesc această veste palpitantă despre viitorul meu. Sunt foarte mândru să spun că voi deveni pilotul Aston Martin din 2021. E o nouă aventură pentru mine cu o companie legendară producătoare de mașini. Am fost impresionat de rezultatele echipei din acest an și cred viitorul arată și mai luminos. Energia și angajamentul lui Lawrence [Stroll] sunt o inspirație și am convingerea că putem construi ceva foarte special împreună. Iubesc în continuare Formula 1 și singura mea motivație este să concurez în fruntea grilei. Să fac acest lucru cu Aston Martin o să fie un privilegiu imens.”
 
Vettel a fost în discuții cu echipa miliardarului Lawrence Stroll de câteva luni după ce Ferrari au luat decizia să renunțe la serviciile lui la sfârșitul anului, cu actualul pilot Mclaren, Carlos Sainz, urmând să devină coleg cu Charles Leclerc în cadrul Scuderiei.
 
Inițial, se părea că nu va fi niciun loc disponibil pentru german ținând cont că Sergio Perez avea un contract de lungă durată care se întindea până la finalul lui 2022 iar fiul lui Stroll, Lance, conducea a doua mașină a echipei.
 
Totuși, miercuri seară, în ajunul Grand Prix-ului inaugural al Toscanei de la Mugello (a 1000-a cursă pentru Ferrari în Formula 1), Perez a surprins lumea Marelui Circ anunțând că va părăsi echipa la sfârșitul anului și nu are niciun „plan B” pentru a avea asigurat un alt loc din 2021. Această veste le-a permis celor de la Racing Point să anunțe că Vettel, care a câștigat patru titluri mondiale consecutive cu Red Bull între 2010 și 2013 li se va alătura, conducând împreună cu Stroll în primul sezon sub numele de Aston Martin Racing.  
 
„Toți de la Silverstone sunt foarte încântați de această știre”, a declarat responsabilul echipei, Otmar Szafnauer. „Sebastian a dovedit că e un campion și aduce o mentalitate de câștigător care se potrivește cu ambițiile noastre pentru viitor ca Aston Martin F1 Team. Într-o sâmbătă sau duminică după-amiază, Sebastian este unul dintre cei mai buni din lume și nu mă pot gândi la un pilot mai potrivit să ne ajute la începutul acestei ere noi. El va avea un rol important în a duce echipa la nivelul următor.”
 
În acest sezon, Sebastian Vettel este momentan pe locul 13 în clasamentul piloților, cu doar 16 puncte și o cea mai bună clasare pe un loc șase din opt curse, luptându-se pentru un ritm bun într-o mașină Ferrari necompetitivă.


Sursa: www.formula1.com
 

Vezi toata lista

Comentarii