E oficial: Fernando Alonso va reveni în Formula 1 la Renault din 2021!

La 20 de luni după ce își lua la revedere de la Marele Circ, a fost confirmat că dublul campion mondial, Fernando Alonso va reveni pe grila de start alături de Renault, fiind coleg din 2021 cu Esteban Ocon.

Spaniolul va deveni primul pilot care va concura în trei perioade diferite cu o singură echipă de Formula 1, după ce a mai condus mașini ale constructorului francez între 2003 – 2006 (când a câștigat cele două titluri mondiale) și 2008 – 2009.
Încă nu a fost făcută publică durata contractului dar e posibil ca acesta să fie pe doi ani, permițându-i lui Alonso să își folosească experiența imensă pentru dezvoltarea mașinii în vederea schimbărilor radicale de regulament din 2022 înainte să o încerce el însuși în competiție.
E o declarație puternică a intențiilor echipei franceze, al cărei pilot vedetă Daniel Ricciardo a anunțat că va părăsi proiectul la sfârșitul anului pentru a se alătura Mclaren și subliniază angajamentul lor de a se lupta pentru a reveni în fruntea ierarhiei, după cum a declarat și directorul sportiv, Cyril Abiteboul.  Acesta a mai adăugat: „Prezența lui în echipa noastră reprezintă un atu formidabil la nivel sportiv dar și pentru brandul de care e foarte atașat. Puterea legăturii dintre el, echipă și fani au făcut ca alegerea lui să fie firească. Pe lângă succesele din trecut, e o înțelegere mutuală îndrăzneață precum și un proiect pentru viitor. Experiența și determinarea lui ne vor permite să obținem cele mai bune rezultate unii de la alții pentru a duce echipa către nivelul de excelență pe care Formula 1 actuală o cere. Alături de Esteban, misiunea lui va fi să ajute echipa Renault DP World F1 să se pregătească pentru sezonul 2022 în cele mai bune condiții.”
După ce a părăsit Formula 1 la sfârșitul lui 2018, Alonso a câștigat Cursa de 24 de ore de la Mans pentru a doua oară, a câștigat Campionatul Mondial de Anduranță, a ratat calificarea la Indy 500 și a terminat pe un loc solid 13 în Raliul Dakarului. Dar în tot acest timp el tânjea după o revenire în Marele Circ iar acum ținta lui o reprezintă clasările pe podium.
 „Renault este familia mea, cele mai dragi amintiri din Formula 1 cu cele două campionate mondiale sunt de-aici dar acum mă gândesc la viitor”, a spus Alonso. „E un motiv de mândrie și o emoție imensă să revin la echipa care mi-a dat o șansă la începutul carierei iar acum îmi oferă ocazia să revin la cel mai înalt nivel. Principiile și ambițiile mele sunt în linie cu proiectul echipei. Progresul pe care l-au făcut în această iarnă oferă credibilitate obiectivelor propuse pentru 2022 și eu voi împărtăși experiența din curse cu toți, de la ingineri și mecanici până la colegi. Echipa vrea și are mijloacele să revină pe podium, la fel cum îmi doresc și eu.”
Într-o carieră istorică în care a concurat și pentru Mclaren și Ferrari, Alonso nu doar că a câștigat două titluri dar a și terminat al doilea de trei ori. Cele 32 de victorii îl plasează pe locul al șaselea al tuturor timpurilor iar cu cele 97 de podiumuri este tot al șaselea. Cu 311 de curse la care a luat startul, el se află doar în spatele lui Ruben Barrichello (322) și Kimi Raikkonen (313).
„Este o veste excelentă că dublul campion mondial, Fernando Alonso, se va întoarce în Formula 1 la Renault din sezonul viitor”, a declarat CEO-ul F1, Chase Carey. „El are un talent incredibil și de-abia aștept să îl avem iarăși pe grilă din 2021”.
 

Sursa: www.formula1.com
 

Vezi toata lista

Comentarii