Ferrari dezvaluie masina-minune a viitorului F1

A sosit timpul sa vedem cum va arata viitorul Formulei 1 (cel putin în viziunea uneia dintre echipe)

Ferrari a publicat imagini cu un concept de maşină cu care speră să alimenteze dezbaterea privind schimbările majore pe care Formula 1 ar trebui sa le ia in considerare.

Inainte de întâlnirea comisiei F1 din Geneva de marţi, în care propuneri de regulamente noi vor fi discutate, Ferrari a dat indicii cu privire la scopul cercetarii necesare cu privire la designul masinilor.

In loc sa facă presiuni pentru anumite reguli (cum ar fi cele cu privire la lăţimea maşinii, dimensiunea cauciucurilor sau capacitatea motoarelor), conceptul prezentat de Ferrari este de a arăta cât de simplu ar putea fi realizate schimbări majore ale maşinilor.

In urma câtorva săptămâni de lucru in studioul propriu de design si in cooperare stransa cu departamentul aerodinamic, rezultatul facut public a fost o masina futuristica dar care, totusi, tine cont in mare parte de regulamentele actuale.

Astfel, au fost prezentate un dublu eleron faţă, o caroserie lină şi o aripă spate mai simplă dar mai mare.

Publicarea imaginilor vine la doar două saptamani dupa ce McLaren si Red Bull le-au prezentat echipelor rivale intr-o sedinta strategica unele concepte pe care le-ar dori implementate.

Ambele echipe au refuzat sa publice acele imagini desi e de banuit ca nu sunt la fel de radicale precum cele prezentate de Ferrari, de unde si entuziasmul fanilor, desi cativa sunt de parerea ca designul nu a luat in calcul chiar toate amanuntele.

Echipele din Formula 1 poartă negocieri în continuu despre o revoluţie a regulamentelor cu scopul de a face maşinile mai rapide, mai dificil de condus şi care să arate mai bine.

Va fi oare acesta viitorul din Formula 1?!

 

Sursa: eurosport.yahoo.com
 

Vezi toata lista

Comentarii