Mult așteptatul Mercedes-AMG Project One a fost lansat la Frankfurt

Mult înainte de Salonul Auto de la Frankfurt, Project One era definit ca impresionant. Și, la cei 1.000 CP, într-adevăr este un model impresionant

Patru motoare electrice și un motor V6 de 1.6 litri derivat din F1 cu un total mai mare de 1.000 de cai putere pot duce mașina la o viteză maximă de peste 350 km/h, ajungând de la zero la 200 km/h în mai puțin de șase secunde.

"Acest automobil va face ca toate performanțele de până acum ale AMG și Mercedes să arate mici", a declarat Dieter Zetsche, șeful Mercedes-Benz Cars.
 

Mercedes-AMG Project One a fost lansat la Frankfurt


Prezentat până acum doar în imagini teaser, designul este și el impresionant, corpul fiind construit în întregime din fibră de carbon monocoque. Roțile din față sunt de 19 inch și late de 10 inch în timp ce roțile din spate sunt de 20x12 inch, toate "îmbrăcate" cu Michelin Pilot Sport Cup 2. Transmisia este una nouă, pentru Project One, și poate fi utilizată fie în mod automat, fie prin intermediul schimbătorului cu padele.
 

Mercedes-AMG Project One a fost lansat la Frankfurt


La interior, volanul inspirat din Formula 1 are deasupra un display mare color, un al doilea afișaj aflându-se pe mijlocul bordului.

Producția modelului prezent acum la Frankfurt Motor Show va fi decât de 275 de exemplare, disponibile la 2.275 milioane euro fiecare.

Vezi toata lista

Comentarii