Aicon și Elaine - sau cum vor arăta mașinile autonome în viziunea Audi

Audi demonstrează la Frankfurt cum progresele în inteligența artificială conturează viziunea asupra mașinii viitorului

Dezvăluite la Frankfurt Motor Show, conceptele Aicon și Elaine prezintă tehnologii ce vor fi incluse în modelele viitoare de producție și în plus, Audi arată formele autovehiculelor de mâine în viziunea echipei sale.


Dezvoltate în studioul propriu de design din Ingolstadt sub conducerea șefului Marc Lichte, reprezintă cele mai avansate concepte automatizate realizate de constructorul german. Audi spune că abilitatea inteligenței artificiale de a învăța și de a se adapta la situațiile de conducere va schimba fundamental modul în care sunt folosite și percepute autovehiculele.

Să facem cunoștiință cu Elaine
 

Audi Elaine


Modelul se bazează pe conceptul E-Tron Sportback, dezvăluit la Salonul Auto de la Shanghai.

Lungime 4900 mm
Lățime 1980 mm
Înălțime 1530 mm


Puterea combinată de 320 kW pentru Elaine va proveni de la cele trei motoare electrice, unul pentru puntea față, celelalte două pe spate, vor propulsa mașina de la zero la 100 km/h în doar 4.5 secunde.

Bateria litiu-ion de 95 kWh va asigura o autonomie de 500 km.

 

Să-l cunoaștem și pe Aicon
 


Acesta reprezintă ideea celor de la Audi despre cum vor arăta automobilele autonome, putând fi imaginea viitoare a clasei A8.

Lungime 5444 mm
Lățime 2100 mm
Înălțime 1506 mm


Lipsa stâlpului lateral asigură o deschidere generoasă, la fel ca și lipsa unui bord tradițional, astfel încât scaunele față individuale se pot deplasă cu pâna la 50 cm față-spate și se pot roti cu 15 grade astfel încât să asigure intrarea sau ieșirea cât mai confortabilă.
 

Audi Aicon


Puterea este asigurată de patru motoare electrice cu transmisie integrală controlată electronic producând un total de 350 CP. Teoretic, bateria pentru Aicon va asigura o energie dublă față de cele actuale cu o autonomie de până la 800 km.

Sursa: autocar.co.uk

Vezi toata lista

Comentarii