Mazda aniversează producția a 50 de milioane de vehicule

Mazda Motor Corporation a anunțat că producția cumulată în Japonia a ajuns la 50 de milioane de unități pe data de 15 mai.

Compania a organizat o ceremonie aniversară la fabrica Hofu din Yamaguchi unde au fost prezenți directorul executiv, președintele și CEO Masamichi Kogai, directori executivi și reprezentanți ai sindicatelor.

Reperul de 50 de milioane de unități a fost atins după 86 de ani și șapte luni după ce Mazda a produs primul camion cu trei roți, în octombrie 1931.

"Mazda a început să facă mașini cu 86 de ani în urmă, iar acum am ajuns la 50 de milioane de unități de producție în Japonia. Chiar făcând 1 milion de mașini pe an, ar fi nevoie de 50 de ani pentru a ajunge la această etapă, arătând cât de mare este istoria Mazda", a spus Kogai la ceremonie. "Mergând înainte, Mazda va continua să construiască un brand puternic printr-o varietate de inițiative. Fabricile noastre din Hofu și Hiroshima vor continua să evolueze și să acționeze ca fabrici-mamă, dezvoltând rapid tehnologiile și abilitățile și în uzinele noastre de peste mări".

Mazda și-a început călătoria ca producător de autovehicule în 1931, când a început să producă camioane cu trei roți în Hiroshima. În 1960 a început producția micro-mini-ului R360 Coupe, marcând o intrare îndrăzneață pe piața automobilelor. Producția vehiculelor la uzina Hofu din Yamaguchi a început în anul 1982, iar taxele de producție internă au fost împărțite între fabricile Hofu și Hiroshima. Tehnicile de producție și sistemele de producție flexibile dezvoltate la aceste fabrici au ajutat Mazda să își dezvolte afacerea. Liniile mixte de producție capabile să producă diferite modele pe o singură linie permit fabricarea mai multor modele la volum redus, o descoperire a comerțului tradițional între varietatea de produse și competitivitatea și eficiența volumului. În 2016 și 2017, compania a luat măsuri pentru a-și crește flexibilitatea în producție pentru modelele încrucișate și a crea un cadru capabil să răspundă rapid schimbărilor în cerere.

Mazda intenționează să vândă 1.660.000 de mașini în acest an fiscal, ultimul an al planului său de afaceri pe termen mediu. Producția masivă din vehiculele cu tehnologii de ultimă generație este planificată să înceapă în 2019.

 

Sursa: Mazda

 

Vezi toata lista

Comentarii