BMW Wireless Charging - tehnologie de încărcare de ultimă oră

Opţiunea BMW Wireless Charging poate fi comandată acum ca opţiune de leasing pentru BMW 530e iPerformance. Oferta produsului începe cu Germania, urmând a fost disponibilă ulterior în Marea Britanie, SUA, Japonia şi China.

Producţia va începe în luna iulie. Ca parte a Strategiei NUMBER ONE > NEXT a BMW Group, compania este încă o dată lider al dezvoltării tehnologiei de încărcare de ultimă oră care îmbunătăţeşte masiv uşurinţa de utilizare şi caracterul practic cotidian ale automobilelor electrificate / plug-in hybrid.


Câmpul electromagnetic este cheia transmisiei contactless a energiei electrice
BMW Wireless Charging permite energiei electrice din sursa principală de furnizare să fie transmisă, fără nici un cablu, către bateria de înaltă tensiune a automobilului - când maşina este poziţionată deasupra unei plăci de bază. Disponibilă ca opţiune pentru clienţi, BMW Wireless Charging constă dintr-o Staţie de Încărcare prin Inducţie (GroundPad), care poate fi montată în garaj, de exemplu, iar procesul de încărcare începe imediat ce automobilul a fost parcat pe poziţie (fără vreo intervenţie ulterioară din partea conducătorului).
Transferul fără contact de energie între GroundPad şi CarPad este realizat pe o distanţă de aproximativ opt centimetri. GroundPad generează un câmp magnetic. În CarPad este indus un curent electric, care ulterior încarcă bateria de înaltă tensiune.

Sistemul are o putere de încărcare de 3,2 kW, ceea ce permite ca bateriile de înaltă tensiune de la bordul BMW 530e iPerformance să fie complet încărcare în aproximativ trei ore şi jumătate. Şi, cu o rată de eficienţă de aproximativ 85%, încărcarea cu sistemul BMW Wireless Charging este şi foarte eficientă.

 

Sursa: BMW Group

Vezi toata lista

Comentarii