Kamaz, camionul zburător :: VIDEO

Ce este Kamaz? Un producător rus de camioane, câștigător de 14 titluri în Raliul Dakar.

Echipa Kamaz Master a reușit un nou triumf în acest an în Raliul Dakar, prin pilotul Eduard Nikolaev. Șoferul de raliuri Nikolaev și-a trecut astfel în palmares cel de-al doilea trofeu la Dakar după cel din 2013, în 2010 fiind copilotul lui Vladimir Chagin.

Eduard Nikolaev se pregătește acum de trofeul Silk Way testând monstrul de 10 tone. Și unde anume sunt condiții mai nefavorabile în Rusia? Există o zonă numită Regiunea Transpolară Murmansk. O regiune bună și pentru testarea noilor anvelope Continental 14.00 R20 164 / 160K HC.
 

Eduard Nikolaev - Kamaz


Și cum se testează Kamaz-ul cu un V8 de 167 CP (747 kilowați)? Îl accelerezi până la 140 km/h? Da, dar nu doar atât. Îl faci să și zboare.

"Pentru a testa camionul, am mers la Kirovsk, în regiunea Murmansk, într-una din cele mai înzăpezite regiuni din Rusia", explică Nikolaev. "Acolo, până la sfârșitul primăverii, există multă zăpadă adâncă. Pentru KAMAZ-4326, aceste condiții sunt foarte asemănătoare cu condusul pe nisipurile din America de Sud sau Africa, iar pentru echipă aceasta este o pregătire excelentă în abilitățile de conducere pe dune de <<mătase>>".

Raliul "Silk Way" va începe în acest an pe 7 iulie în Piața Roșie din Moscova și va cuprinde 14 etape pe o distanță de 9500 km, în Rusia, Kazahstan și China, unde se va încheia pe 22 iulie la Xi'an.

Sursa: Red Bull și Silk Way rally via Motor1.com

Vezi toata lista

Comentarii