Fernando Alonso semnează cu Aston Martin!

Echipa Aston Martin s-a mișcat rapid pentru a găsi un înlocuitor pentru Sebastian Vettel, schimbând un fost campion mondial cu altul: Fernando Alonso se va alătura lor din 2023, semnând un contract valabil pe mai mulți ani.

Alonso s-a întors în Formula 1 în 2021 după o pauză de doi ani. Concurând pentru Alpine alături de Esteban Ocon, ei au avut o serie de rezultate impresionante.
Dar după ce Vettel a anunțat joia trecută că se va retrage la finalul acestui sezon, Alonso a fost vehiculat ca unul dintre favoriții să îl înlocuiască, datorită experienței masive din Formula 1, care include și două titluri de campion mondial.


Luni, după ce Alonso reușise cu o zi înainte în Grand Prix-ul Ungariei a opta clasare consecutivă în puncte și la începutul vacanței de vară din Marele Circ, a venit anunțul din partea Aston Martin că spaniolul a semnat pentru ceea ce ei declară că este „o declarație de intenție clară din partea unei organizații care s-a angajat să dezvolte o echipă câștigătoare în Formula 1”.


„Această echipă arată clar energia și angajamentul pentru a câștiga și este, prin urmare, una dintre cele mai atrăgătoare din Formula 1 azi”, a declarat Alonso care a obținut în 2013 ultima dintre cele 32 de victorii de etapă. „Îi cunosc pe Lawrence și Lance [Stroll] de mulți ani și este evident că ei au ambiția și pasiunea pentru a reuși în Formula 1. Am urmărit echipa care în mod sistematic a atras oameni grozavi cu profil de câștigători și am devenit conștient de angajamentul imens în facilități noi și resurse la Silverstone. Nimeni în Formula 1 nu arată o viziune mai mare și nu promite mai mult pentru a câștiga și asta face să fie o oportunitate incitantă pentru mine. Încă am foamea și ambiția să lupt pentru a fi în față și vreau să fiu parte dintr-o structură care și-a luat promisiunea de a învața, a dezvolta și a reuși. Suntem toți conștienți că sunt multe de făcut pentru a ajunge în vârf și că trebuie să folosim toată energia noastră să lucrăm împreună pentru a atinge performanța. Pasiunea și dorința de a concura pe care le-am observat m-au convins să îmi păstrez bucuria și dăruirea față de sport. Intenționez să câștig iar și, prin urmare, trebuie să profit de oportunitățile care mi se par potrivite pentru mine.”


Proprietarul Lawrence Stroll a spus: „Îl cunosc și l-am admirat pe Fernando de mulți ani și a fost mereu evident că este un câștigător hotărât ca mine. Mi-am propus să aduc împreună cei mai buni oameni și să dezvoltăm resursele potrivite și organizația pentru a reuși în acest sport foarte competitiv iar aceste planuri prind contur la Silverstone. Așadar, mi s-a părut firesc să îl invit pe Fernando să fie parte din dezvoltarea unei echipe câștigătoare și ne-am dat seama foarte repede în ultimele noastre discuții că avem aceleași ambiții și valori și a fost logic și ușor să confirm dorința să lucrăm împreună.”


Directorul echipei, Mike Krack, a adăugat: „Am fost martor la entuziasmul echipei de ingineri și a tuturor din organizație generat de oportunitatea de a lucra cu Fernando. Știm că fiecare poate învața de la cineva cu calibrul și experiența lui. Sunt încrezător că el îi va anima pe toți să își ridice nivelul și acest lucru va mări energia deja contagioasă care există în echipă. Suntem pe drumul de a crea o organizație câștigătoare și este clar că Fernando vă accelera progresul nostru și ne va duce la o performanță cu care să ne mândrim. Suntem bucuroși să îi avem pe Fernando și Lance ca piloți pentru anul viitor, combinația de experiență și tinerețe va fi incredibil de puternică și ambii abia așteaptă să concureze și să lucreze împreună. Echipa are o conducere concentrată pe dezvoltarea AMR23 și suntem încântați că ei și proiectele noastre viitoare vor beneficia de cunoștințele și experiența pe care Fernando le va aduce.”


Sursa: www.formula1.com

Foto: SkySports
 

Vezi toata lista

Comentarii