Vettel se retrage din Formula 1!

Va fi capăt de drum pentru Sebastian Vettel la sfârșitul lui 2022: de patru ori campion mondial al Formulei 1, germanul a anunțat că se va retrage la finalul acestui sezon

Sebastian Vettel, care și-a făcut debutul cu BMW Sauber la Marele Premiu al Statelor Unite din 2007, a făcut publică vestea prin intermediul recent creatului cont al său de Instagram, prima sa incursiune pe rețelele sociale.
El a câștigat toate cele patru titluri mondiale cu Red Bull între 2010 și 2013. Cu 53 de victorii de etapă, este al treilea în clasamentul tuturor timpurilor al câștigătorilor de Grand Prix-uri, fiind devansat doar de Lewis Hamilton și Michael Schumacher.
Într-o colaborare de șase ani cu Ferrari nu a reușit să obțină mult râvnitul al cincilea titlu iar în ultimul an și jumătate, s-a clasat doar o dată pe podium pentru Aston Martin, pentru care are contract până la sfârșitul lui 2022.
Înaintea cursei din Ungaria de duminică, Vettel, care este coleg cu Lance Stroll, a anunțat că acesta va fi al cincisprezecelea și ultimul său sezon complet în Marele Circ.


„Am avut privilegiul să lucrez cu mulți oameni fantastici în Formula 1 în ultimii cincisprezece ani. Sunt prea mulți pentru a-i menționa și a le mulțumi”, a spus germanul. „În ultimii doi ani am fost pilot Aston Martin și, deși rezultatele noastre nu au fost atât de bune pe cât speram, este foarte clar pentru mine că toate lucrurile de care o echipă are nevoie ca să concureze la cel mai înalt nivel în anii următori sunt puse la punct. Mi-a făcut placere să lucrez cu o mulțime de oameni grozavi. Toți (Lawrence [Stroll], Lance [Stroll], Martin [Whitmarsh], Mike [Krack], managerii superiori, inginerii, mecanicii și restul echipei sunt ambițioși, capabili, experți, dedicați și prietenoși și le doresc numai bine. Sper ca munca mea pe care am depus-o anul trecut și pe care voi continua să o fac și în acest an o să fie utilă în dezvoltarea unei echipe câștigătoare în viitor și voi lucra cât pot de mult de acum până la finalul sezonului cu acest scop în minte, dând ca întotdeauna ce am mai bun în aceste ultime zece curse.
Decizia de a mă retrage a fost una dificilă de luat pentru mine și am petrecut mult timp gândindu-mă la ea. La sfârșitul anului vreau să îmi aloc mai mult timp pentru a vedea pe ce o să mă concentrez în continuare. Este foarte clar pentru mine, fiind tată, că vreau să petrec mai mult timp cu familia mea.
Dar azi nu este despre a-mi lua rămas bun. Mai degrabă este despre a mulțumi tuturor, nu în ultimul rând fanilor, fără sprijinul pasionat at cărora Formula 1 nu ar putea exista.”  


Proprietarul Aston Martin, Lawrence Stroll a declarat: „Vreau să îi mulțumesc din suflet lui Sebastian pentru munca grozavă pe care a depus-o pentru Aston Martin în ultimul an și jumătate. I-am spus clar că noi am fi vrut ca el să continue cu noi și anul viitor, dar în cele din urmă el a făcut ce consideră că este potrivit pentru el și familia lui și desigur că respectăm acest lucru. El a făcut câteva curse fantastice pentru noi și în culise, experiența și expertiza lui cu inginerii noștri sunt extrem de valoroase. El este unul dintre cei mai mari din istoria Formulei 1 și a fost un privilegiu să fi putut lucra cu el. Va continua să concureze pentru noi până la Marele Premiu din Abu Dhabi, care va fi a 300-a înscriere a lui într-un Grand Prix. Îi vom asigura o despărțire fabuloasă.”
Directorul echipei, Mike Krack a adăugat: „Sebastian este un pilot superb: rapid, inteligent și cu o gândire strategică și desigur că ne vor lipsi aceste calități. Totuși, noi toți am învățat de la el și cunoștințele pe care le-am dobândit lucrând cu el vor aduce beneficii pentru echipa noastră mult timp după plecarea lui. Aston Martin este un proiect grozav, cu potențial nelimitat iar bazele pe care Sebastian le-a depus anul trecut și pe care le depune în continuare în acest an sunt cruciale. Când vom deveni pe deplin competitivi (și vom reuși acest lucru), unul dintre arhitecții acelor succese din viitor va fi Sebastian și îi vom fi mereu recunoscători pentru asta.”

 

Sursa: www.formula1.com

Foto: motorsport.ro


Vezi toata lista

Comentarii