Daniel Ricciardo semnează cu Mclaren pentru 2021

Potrivit unui comunicat al echipei Mclaren, Daniel Ricciardo li se va alătura în 2021, urmând să fie coleg cu Lando Norris.

Australianul îl va înlocui pe Carlos Sainz care a fost fost confirmat ca pilot Ferrari din sezonul următor.
Sainz ar suplini plecarea lui Sebastian Vettel care a fost anunțată de marți.
“Daniel e încă un pas în planul nostru pe termen lung și va aduce un plus care ne încântă”, a declarat directorul executiv Mclaren Racing, Zak Brown.
„Vreau să îi mulțumesc lui Carlos pentru munca excelentă pe care a făcut-o pentru Mclaren pentru a ne ajuta să revenim la perfomante de top. El chiar este un om de echipă și îi dorim tot binele în viitor.”
Aducerea lui Ricciardo, câștigător a șapte curse între 2014 și 2018 cu Red Bull, reprezintă o lovitură majoră pentru Mclaren care au impresionat anul trecut, terminând pe locul patru la constructori după câteva sezoane în care au coborât înspre coada grilei.
Directorul echipei, Andreas Seidl, a afirmat: „Daniel e un câștigător de curse iar experiența, angajamentul și energia lui vor fi o completare valoroasă pentru Mclaren și misiunea noastră de a reveni în fruntea clasamentului. Cu Daniel și Lando coechipieri, cred că avem doi piloți care vor continua să ne încânte fanii și să ne ajute pe noi să creștem”.
Ricciardo a fost foarte aproape să se alăture Mclaren în 2019, după ce a părăsit Red Bull dar a ales în cele din urmă Renault deoarece erau mai competitivi la acel moment. Dar performanțele celor două echipe au avut evoluții diferite, cu Mclaren urcând câteva locuri iar progresul Renault fiind încetinit. Mai mult, francezii au căzut pe cinci în clasamentul final, chiar în spatele Mclaren.
Acum, decizia pilotului de 30 de ani că echipa Mclaren e un pariu mai bun pentru viitor e probabil să fi fost influențată de faptul că aceștia vor folosi motoare Mercedes din 2021.
Aceasta este una dintre numeroasele decizii luate de Seidl care a impresionat prin abordarea sa directă, la obiect de când s-a alăturat echipei în luna mai a anului trecut.Sursa: www.bbc.com
 

Vezi toata lista

Comentarii