Carlos Sainz va fi noul coleg al lui Leclerc la Ferrari din 2021

La două zile după anunțul că Sebastian Vettel va părăsi Ferrari la finalul acestui an, echipa italiană l-a confirmat pe Carlos Sainz ca al doilea pilot din sezonul următor.

Spaniolul, care are 25 de ani, a semnat un contract până la sfârșitul lui 2022 și se va alătura Ferrari după două sezoane la Mclaren, formând alături de Leclerc cea mai tânără pereche de piloți ai italienilor din istoria recentă. 
Această știre vine după cea de dimineață că Daniel Ricciardo va pleca de la Renault ca să îl înlocuiască pe Sainz la Mclaren din 2021.
„Sunt foarte fericit că voi pilota pentru Scuderie în 2021 și sunt foarte încântat de viitorul meu în cadrul echipei”, a declarat Sainz. „Până atunci, mai am un an important cu Mclaren Racing și aștept să concurez din nou alături de ei în acest sezon”.
Dacă Leclerc nu va câștiga titlul în 2020, anul următor va fi primul din 2007 încoace de când Ferrari nu vor avea ca pilot un fost campion mondial. Cu toate acestea, directorul echipei, Mattia Binotto, a subliniat rapid experiența lui Sainz.
„Fiind deja de cinci ani în Formula 1, Carlos a dovedit că e foarte talentat și că are capacitatea tehnică și atributele potrivite pentru a se potrivi perfect cu familia noastră. Am pornit într-un ciclu nou cu scopul de a reveni în fruntea ierarhiei. O să fie un drum lung, nu fără dificultăți mai ales ținând cont de situația financiară și regulamentele actuale care trec printr-o schimbare bruscă și necesită abordarea lor într-o manieră diferită de trecutul recent. Suntem de părere că o pereche de piloți cu Charles și Carlos, cu talentul și personalitățile lor și care e cea mai tânără din ultimii 50 de ani pentru Ferrari reprezintă cea mai bună combinație posibilă ca să ne ajute să îndeplinim obiectivele pe care ni le-am stabilit”.
Numirea lui Sainz vine după un an solid al spaniolui în 2019 la finalul căruia s-a situat pe locul al șaselea în clasamentul final, cea mai bună clasare a unui pilot din afara trio-ului de la vârf format din Mercedes, Ferrari și Red Bull. Sezonul trecut, Sainz a obținut și primul podium al carierei, terminând pe trei în Brazilia, reușind cea mai bună perfomanță pentru Mclaren din 2014 încoace.
Mutarea la Ferrari va însemna că Sainz va urma parcursul eroului din copilărie, Fernando Alonso. Amândoi au debutat la aceeași echipă (în cazul lui Alonso, Minardi care s-a transformat în Toro Rosso unde Sainz a debutat în 2014) înainte de a trece la Renault, Mclaren și apoi Ferrari.

Sursa: www.formula1.com
 

Vezi toata lista

Comentarii