Sultan Kösen: Mi-ar plăcea să găsesc o maşină confortabilă pentru mine şi soţia mea

Turcul Sultan, cel mai înalt bărbat din lume, s-a căsătorit duminică, în oraşul natal, Mardin, situat în sud-estul Turciei.

“Eram nefericit că nu am putut găsi o fată potrivită înălţimii mele" a declarat Kosen, "dar cred că am găsit persoana care să mă accepte". Fericita se numeşte Merve Dibo, născută în Siria, care a fost prezentată lui Sultan de un prieten comun, şi abia dacă îi ajunge până la mijloc, măsurând 1,75 metri.

“Acum voi avea propria mea familie și viață privată. Tot ce îmi mai lipseşte este o maşină în care să încap şi cu care să pot călători confortabil cu Dido” a mai spus gigantul.

Sultan Kösen s-a născut la 10 Decembrie 1982 în Mardin, Turcia şi pe 25 august 2009 a fost înclus prima dată în Cartea recordurilor măsurând 2,47 metri. Predecesorul său a fost Bao Xishun din China care măsoară 2,36 m şi care are 62 ani.
Pe 9 februarie 2011, Sultan a fost măsurat din nou de „Guinness World Records”, turcul având 2.51 m.

Creșterea lui se datora unei tumori care îi afecta glanda hipofiza. Statura lui l-a determinat să se folosească de cârje pentru a merge.
În 2010, Kösen a fost operat la primit tratament Gamma Knife de tumora sa pituitara de la Universitatea din Universitatea din Virginia, SUA, urmând ulterior un tratament medicamentos pentru a controla nivelurile excesive de hormoni de crestere. În martie 2012, s-a considerat că tratamentul a fost eficient, Kösen încetând să mai crească.

Pe langă recordul privind înălţimea sa, Sultan Kosen se mai află în Cartea Recordurilor la alte două categorii: lăţimea mâinii cu aproape 23 cm şi lungimea tălpii piciorului de peste 35 cm.

De partea cealaltă, deţinătorul recordului pentru cel mai mic bărbat a fost He PingPing, din China, care a murit la 3 martie 2010 la Roma din cauza unor complicaţii ale inimii.

He PingPing Sultan Kosen
Sultan Kosen Merve Dibo
Sultan Kosen
Vezi toata lista

Comentarii