Timișoara: Uite tramvaiul! Nu e tramvaiul!

Si de fapt nu este unul. Cele două tramvaie reabilitate cu peste 1 milion de euro nu pot fi folosite încă. Vezi de ce!

Cele două tramvaie vedete din parcul RATT, au fost prezentate miercuri, chiar de Ziua Transportului Public Local Timișoara, acestea fiind de fapt două garnituri vechi de 40 de ani care au fost modernizate de Electroputere VFU Paşcani şi Astra Vagoane Călători Arad pentru o sumă ce depășește 1 milion de euro.
Din vechile vagoane s-a mai păstrat doar structura metalică, iar dotările speciale fiind aerul condiționat și camerele video pe lângă tapițeria și caroseria nouă, astfel am putea să îi dăm dreptate primarului Timișoarei când spune că sunt ca noi și sută la sută româneşti.

Garniturile respective au ajuns de câteva săptămâni la Timisoara, însă primarul Nicolae Robu a așteptat Ziua Transportului Public pentru a prezenta cele două bijuterii pe șine. Și timișorenii au venit să admire noile tramvaie, singurele cu aer condiționat din oraș, dar doar atât, pentru că acestea nu sunt încă omologate pentru transportul public.

Un lucru bun este că vor mai fi trimise alte 7 garnituri la modernizat, sperăm doar să nu treacă vara până când primele două tramvaie vor putea fi folosite de călătorii timișoreni.
 

Foto: Adevarul

 

Vezi toata lista

Comentarii