SkyCycle, un Roller Coaster cu pedale

Sătui de un carusel obișnuit în care să stai pe spate și să trăiești emoțiile traseului, japonezii dețin și altfel de Roller Coaster, unu la care trebuie să dai la pedală

Situat în Parcul de distracţii Washuzan Highland în orașul Okayama din Japonia, Sky Cycle este un roller coaster pe care persoanele sunt nevoite să pedaleze pe toată lungimea acestuia, mai degrabă decât doar să stea pe spate și să se bucure de traseu.

Caruselul este construit pe un teren deluros, constă dintr-o pereche de șine iar cabinele obișnuite au fost înlocuite de un sistem de două biciclete ce merg în tandem, în fața acestora există și un coș pentru obiectele personale iar frânele funcționează exact ca la o bicicletă adevărată. Deși nu există bucle și coborâri spectaculoase, plimbarea pe Sky Cycle constituie totuși o probă pentru cei cu inima mai slabă, șinele fiind amplasate la nivelul unui bloc cu patru etaje. Sistemul de biciclete nu este închis și nici nu beneficiază de bare laterale de protecție și în afara unei centuri de siguranță, persoanele sunt, cum s-ar zice: pe cont propriu. Cu toate acestea, peisajul este spectaculos și în special podul Shimotsui-Seto.

SkyCycle Japonia

Vezi toata lista

Comentarii