Primul tren de călători care a parcurs distanţa Braşov – Bucureşti în mai puţin de 2 ore!

Momente istorice pentru Romania in secolul XXI! Un tren de proba cu cinci vagoane a parcurs miercuri distanta dintre Bucuresti si Brasov in mai putin de doua ore, premiera pentru tronsonul de 166 km.

În urma lucrărilor pentru repararea macazelor cu probleme efectuate pe sectorul de viteză Chitila – Câmpina, CFR intenţionează să crească viteza de circulaţie pentru trenurile de călători pe tot acest sector la 140km/h în primă fază, urmând apoi ca această viteză pe anumite porţiuni să fie crescută chiar la 160km/h.

Miercuri, 21 ianuarie 2015, CFR Călători a organizat un tren de probă dus-întors între Bucureşti Nord şi Braşov. Acest tren cu indicativul 12347 la dus şi 12346 la întors a fost compus două vagoane clasa I 10-70, două vagoane clasa a II-a  21-87 şi un vagon clasa a II-a prevăzut cu bar 89-87. La cârma trenului s-a aflat locomotiva Softronic “Transmontana” 480-001.

La dus au fost efectuate 3 opriri: la Ploieşti Vest, la Câmpina (oprire neprevăzută de 6 minute) şi la Sinaia. În total durata călătoriei a fost de 2 ore şi 13 minute, cu un timp efectiv de circulaţie de 2 ore şi 5 minute.

La întors, trenul a circulat fără oprire, timpul de circulaţie fiind de doar 1 oră şi 58 de minute!

 

Sursa: metrouusor.com

Vezi toata lista

Comentarii