Honda celebrează cele 100 de milioane de motociclete Super Cub produse la nivel mondial

Honda Motor Co. a anunțat că producția mondială a motocicletelor din seria Honda Super Cub a atins o cotă impresionantă

Compania a organizat o ceremonie aniversară la care a participat și președintele și CEO Takahiro Hachigo la Fabrica Kumamoto din Japonia.

Honda Super Cub C100
Producția primei generații Super Cub C100 a început în august 1958 la Uzina Yamato, la nord de Tokyo, modelul remarcându-se rapid datorită unor trăsături importante: durabilitatea și eficiența motorului în 4 cilindri de înaltă performanță de 50cc (spre deosebire de motoarele în doi cilindri ce se produceau la acea vreme), designul său unic, un ambreiaj centrifugal ce nu necesita manete pentru funcționare și un scut protector mare pentru picioare.

Acum, Honda produce motociclete de serie Super Cub la 16 fabrici din 15 țări din întreaga lume. Se vinde și se bucură de clienți din peste 160 de țări.

"Honda Super Cub, care a fost creată în Japonia, întruchipează pasiunea Honda de a servi oameni din întreaga lume cu bucuria de a-și extinde potențialul vieții, urmărind o dezvoltare fără compromis a produselor care pune pe primul loc clienții. Drept urmare, seria Super Cub a fost mult timp savurată de clienți din întreaga lume și a reușit să atingă cele 100 de milioane de unități în producția cumulată la nivel mondial. Honda va continua să se afle în fruntea schimbărilor și să se străduiască să ofere produse care depășesc așteptările clienților noștri."
Takahiro Hachigo, Președinte şi Chief Executive Officer al Honda Motor Co., Ltd

Honda Super Cub 110

Sursa: Honda

Vezi toata lista

Comentarii