Willys AW380 Berlineta Viotti, din Brazilia în Italia

Willys AW 380 Berlinetta este un coupe foarte arătos prezentat în premieră la Bologna Motor Show.

Această masina sport, în ediţie limitată, este rodul unei colaborari între companie italiana Maggiora și studioul de design din Torino, Viotti.

Deși pare ca o încrucișare între un Renault Alpine şi un Karmann Ghia, este de fapt o interpretare modernă a unei mașini numită Willys Interlagos, o versiune de Renault Alpine A108 construită sub licență în Brazilia în anii '60 de către Willys Overland, aceeaşi companie responsabilă pentru Jeep militar.

Caroseria în stil retro este opera designerului Emanuele Bomboi, și este făcută în întregime din carbon.


Există oare şi un indiciu de Porsche?

Willys AW 380 Berlinetta este aproape sigur construit în jurul unui automobil Porsche.
Din profil arată mai degrabă cu 911, și este propulsat de ceea ce este fără îndoială un motor 911 Turbo (3,8 litri, turbocompresoare gemene). Cu toate acestea, ampatamentul și rezervorul (respectiv 2418mm și 64 de litri) se potrivesc cu cele ale unui Porsche Boxter.


După cum puteţi ghici, preţul nu este mic deloc


Maggiora a plănuit o ediţie limitată (110 de autoturisme) la preţul de 380.000 de euro fiecare, sau 299,000 lire sterline. Deşi productia modelului prezentat la Bologna Motor Show, va începe în ianuarie 2015, în Torino, primele comenzi au venit deja de la clienți din Rusia și Emirate.

Ca orice concept italian, performanțele sunt cu adevărat entuziasmante - viteza maxima se pretinde a fi 211 mph (340 km/h) ajungând de la 0 la 62 mph în 2.7 secunde (0 – 100 km/h în 2,5 secunde).
 

Sursa: carmagazine.co.uk

 

Vezi toata lista

Comentarii