Oficial: Ford EcoSport va fi produs la Craiova

Pe lângă B-Max, la Craiova se va produce din toamna anului viitor și SUV-ul de mici dimensiuni

După o lungă perioadă de speculații, Ford a anunțat astăzi oficial că SUV-ul EcoSport va fi produs la fabrica de la Craiova. Anunțul a fost făcut chiar de președintele și CEO-ul Ford Europa, Africa și Orientul Mijlociu, Jim Farley, acesta fiind prezent pentru prima dată în România cu această ocazie. Evenimentul s-a desfășurat într-una din secțiile fabricii de autovehicule de la Craiova, în prezența unor reprezentanți ai autorităților centrale și locale, dar și a muncitorilor de la fabrica Ford din Bănie și a coincis cu sărbătorirea a 8 ani de când Ford a achiziționat fabrica de la Craiova

Farley a precizat că producția lui Ford EcoSport va debuta în Bănie în toamna anului viitor și că fabrica din România va fi singura care va produce acest model pentru piața europeană, la fel cum se întâmplă și cu B-Max, actualul model care se produce la Craiova. Actualmente, Ford EcoSport este produs în India și importat în Europa, însă modelul care va fi produs la Craiova va suferi unele modificări estetice și tehnice, pentru a-l face și mai pe placul clientelei europene. Pentru a putea produce noul model, Ford va investi încă 200 de milioane de euro în fabrica de la Craiova. Din 2008, atunci când a cumpărat fabrica din România, Ford a investit la Craiova 1 miliard de euro. 
 
Micul SUV promite mult
 
Ford EcoSport este cel mai mic model din gama de SUV-uri a producătorului american, un segment aflat într-o continuă creștere în Europa, acesta fiind și motivul pentru care conducerea Ford își pune mari speranțe în EcoSport și a decis producerea sa în Europa. EcoSport va trebui să concureze în Europa cu modele ca Renault Captur, Opel Mokka, Peugeot 2008, Nissan Juke sau Citroen C4 Cactus. Pe lângă EcoSport, fabrica Ford de la Craiova va continua să producă B-Max, dar și motorul EcoBoost de 1 litru, motor care echipează una din fiecare cinci mașini Ford vândute în Europa.
 
ford ecosport craiova_01
ford ecosport craiova_02
ford ecosport craiova_03
ford ecosport craiova_04
ford ecosport craiova_05
ford ecosport craiova_06
ford ecosport craiova_07
ford ecosport craiova_08
ford ecosport craiova_09
ford ecosport craiova_10
ford ecosport craiova_11
ford ecosport craiova_12
ford ecosport craiova_13
Vezi toata lista

Comentarii