Fiat Chrysler și PSA vor fuziona

Conform CNN, Fiat Chrysler (FCA) și grupul francez PSA au ajuns la un acord pentru a crea un nou constructor gigant cu o valoare de peste 50 de miliarde de dolari

Noile confruntări cu costuri imense pentru electrificarea gamelor de maşini şi reducerea emisiilor determină companiile auto să ia în calcul diferite alianțe sau chiar fuziuni.

În urma acordului dintre FCA și PSA va lua naștere un nou constructor auto gigant cu peste 410.000 de angajați și venituri combinate de peste 190 de miliarde de dolari. Acționarii FCA și PSA vor deține câte 50% din operațiunile combinate, acordul final urmează să fie finalizat în următoarele săptămâni.

Noua companie va avea sediul în Olanda, unde se află actualul sediu central al Fiat Chrysler. John Elkann, actualul președinte al Consiliului de administrație FCA va deține aceeași poziție în noua companie, în timp ce Carlos Tavares, CEO-ul PSA va conduce noul grup din aceeași poziție. PSA deține mărcile Peugeot, Citroen, DS și Opel, alături de alte câteva branduri mai mici și diverse parteneriate în Asia, în timp ce Fiat Chrysler deține mărcile Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Ferrari, Chrysler, Lancia, Maserati, Abarth, Dodge și altele.

Vezi toata lista

Comentarii