Bulgarii vor să „fure” investitorii vecinilor

Bulgaria organizează conferinţe şi promit taxe mai mici pentru producători, în încercarea de a-şi dezvolta industria auto

În ultimii 10 ani, Estul Europei a devenit tot mai atractiv pentru producătorii de autoturisme şi furnizorii acestora, graţie costurilor de producţie şi a salariilor mai mici pe care trebuie să le plătească. România are deja doi mari producători, Ford şi Renault, în timp ce Ungaria şi Serbia se laudă cu Daimler şi Fiat. Vecinii bulgari vor şi ei să profite şi vin puternic din urmă în încercarea de a convinge alţi producători să îi aleagă pe ei în dauna vecinilor.
Statul bulgar promite taxe mici pentru companii şi salariaţi, dar şi un climat economic stabil şi forţă de muncă specializată. De asemenea, în încercarea de a atrage noi investitori, bulgarii vor organiza în perioada 8-10 octombrie şi primul mare eveniment automobilistic din ţara vecină, la care vor participa lideri ai industriei auto din Europa, cum ar fi Daimler, BMW, Porsche sau Volkswagen.
Totuşi, marile companii din domeniu nu prea s-au înghesuit până acum la uşa vecinilor, singurii care au ales să producă maşini în Bulgaria fiind chinezii de la Great Wall Motors. Aceştia au făcut un parteneriat cu Litex Motor Company, din localitatea Lovech, o fabrică cu o capacitate de 50.000 de unităţi pe an. Bulgarii produc din kit-uri importate din China pickup-ul Steed, hatchback-ul Voleex C10 şi un SUV.
 

Vezi toata lista

Comentarii