Mick Schumacher se alătură familiei Ferrari

Fiul celebrului Michael Schumacher a fost înscris la Ferrari Driver Academy pentru anul 2019

Mick Schumacher și-a câștigat acest loc în programul de dezvoltare a tinerilor piloți în urma unui sezon formidabil în Formula 3 cu opt victorii și 14 podiumuri în drumul spre titlul din 2018.

Mick se poate înscrie astfel pe o listă importantă alături de alți tineri absolvenți ai academiei Ferrari, precum noul pilot al Scuderiei, Charles Leclerc, noul pilot de la Sauber, Antonio Giovinazzi, dar și regretatul Jules Bianchi.

Ceilalți piloți din anul 2019 sunt Giuliano Alesi (fiul unei alte legendei de la Ferrari, Jean Alesi) și Callum Ilott, care la fel ca Schumacher vor concura în Formula 2 în acest an, Marcus Armstrong și Robert Shwartzman, în FIA Formula 3, Enzo Fittipaldi, Formula Regional (Europa) și Gianluca Petecof în Formula 4 FIA (Italia și Germania).

”Încă un pas înainte, în direcția bună, și nu pot decât să profit de imensa expertiză de la academie. Și să fiți siguri că voi face tot posibilul să extrag ce este necesar pentru a-mi îndeplini visul, să conduc în Formula 1.”
Mick Schumacher


”Pentru mine care l-am cunoscut decând s-a născut, nu este nicio îndoială că primirea lui Mick la Ferrari are o însemnătate emoțională specială, dar l-am ales pentru talentul și calitățile sale în ciuda vârstei fragede.”
Mattia Binotto, directorul echipei Scuderia Ferrari

Vezi toata lista

Comentarii