Marquez, noul campion mondial la Moto GP

Spaniolul a devenit cel mai tânăr campion mondial din istoria Clasei Regină a Campionatului Mondial de Motociclism

Pilotul spaniol Marc Marquez a scris istorie în ţara natală, la Valencia. La doar 20 de ani, pilotul lui Repsol Honda a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie la Moto GP. Acesta a terminat pe poziţia a treia la Valencia, în ultima cursă a sezonului, rezultat ce i-a asigurat titlul în dauna conaţionalului său Jorge Lorenzo. Performanţa ibericului este cu atât mai impresionantă cu cât sezonul 2013 a fost cel de debut pentru el la categoria regină, fiind primul debutant care izbuteşte să cucerească titlul în ultimii 35 de ani.
Marquez a câştigat titlurile mondiale şi la clasa 125, în 2010 şi Moto2 în 2012, fiind doar al patrulea pilot în cei 65 de ani de existenţă a Campionatului Mondial de Motociclism care se încununează campion la toate cele trei categorii, după Mike Hailwood, Phil Read şi Valentino Rossi. “Este un vis devenit realitate. Poate chiar părea devreme, pentru că nu mă aşteptam să câştig titlul în primul sezon la Moto GP. Mă simt extraordinary, nu pot să explic ceea ce simt”, a declarat Marquez.

Premiat de BMW

Imediat după câştigarea titlului mondial, Marc Marquez a primit şi un premiu special din partea BMW, companie care de 15 ani dă „maşina oficială a Moto GP” Campionatului Mondial de Motociclism. Premiul „BMW M”, cel care se acordă de zece ani pilotului cu cele mai bune rezultate în calificări, a fost adjudecat în sezonul 2013 de Marquez, care a primit un superb BMW M6 Coupe special creat pentru acest eveniment.

 


 

Vezi toata lista

Comentarii