Le Mans – Cum mănâncă un pilot în timpul cursei?

Pentru toți atleții, alimentarea și hidratarea înainte, în timpul și după o cursă este crucială. Și Le Mans nu face excepție

Durata cursei extrem de mare face alimentarea si hidratarea mult mai complexă: "Piloții vor mânca destul de mult aceleași alimente", explică Greg Riffi a companiei GR Industry. "Alimente care conțin amidon, în alte cuvinte, paste sau orez cu carne, fie de culoare albă (pui sau curcan), sau sunca. Meniurile lor se bazează numai pe aceste ingrediente. Pentru desert, mănâncă brânză de vaci. Ei pot manca banane, dar evita toate fructele acide. În general, șoferii mananca tot ce se pot lua în mașină dar evită tot ce este acid."

Una dintre prioritățile pilotilor este de gestiona mesele și timpul între ele. "In general, șoferii mânca după schimbul lor, pentru că atunci când colegul lor trece la conducere, ei pot mânca, digera și chiar să doarmă. Ei vor mânca până la 23:00 și apoi nu vor mai mânca până în jurul 05:00 / 06:00 dimineata. In general pilotii se feresc sa manance pentru a evita ciclul digestiv care determina somnolenta si oboseala. De aceea ei incearca sa se descurce cu fructe uscate sau cu un baton de ciocolata, insa in acest caz după ora 6:00 ei sunt foarte înfometați!"
Desigur, nu soferul este cel care decide ce este mai bine pentru el: "Cand se face schimbul, terapeutul este cel care spune ce să se pregătească", explică Greg Riffi.
Acelasi lucru este si pentru bauturi: "Ei beau apa plata, iar in functie de starea pilotului, terapeutul poate indica anumite bauturi energizante."
 

Sursa: 24h-lemans.com

Foto:  Arnaud Cornilleau / ACO

Vezi toata lista

Comentarii