Honda va părăsi Formula 1 la sfârșitul lui 2021!

Echipele Red Bull și AlphaTauri vor fi nevoite să înceapă căutările pentru un furnizor nou de motoare după anunțul surpriză că Honda se vor retrage din Formula 1 la finalul lui 2021.

Producătorul japonez revenise în campionat în 2015 cu Mclaren, fiind determinați de noul tip de power unit-uri care se concentrează pe tehnologia hibrid și de recuperare a energiei.
Parteneriatul cu Mclaren a fost unul dificil și fără succes, ceea ce a dus la încheierea contractului cu Honda unindu-și apoi forțele cu Toro Rosso în 2018 înainte de a furniza motoare și pentru echipa principală Red Bull din anul următor.
Cu cele două echipe din familia Red Bull, Honda au obținut cinci victorii în doi ani și jumătate.  
Totuși, japonezii au decis acum acum să nu mai continue în Marele Circ dincolo de finalul actualului contract, care se încheie în 2021.
Din acest motiv, în Formula 1 vor rămâne doar trei furnizori: Mercedes, Ferrari și Renault. Ținând cont de regulament, Renault ar trebui să le ofere motoare pentru Red Bull și AlphaTauri din moment ce au cei mai puțini clienți, cu excepția cazului în care cele două echipe pot convinge Mercedes sau Ferrari să semneze cu ele.
Red Bull, în numele ambelor echipe, au semnat recent Acordul Concorde care îi obligă să rămână în campionat până la finalul lui 2025.
 
 

Vezi toata lista

Comentarii