Rowan Atkinson si-a distrus masina la raliul Goodwood Revival

Interpretul cunoscutului personaj Mr. Bean a avut parte de un accident în cursa de maşini de epocă Goodwood Revival.

Celebrul actor britanic Rowan Atkinson a participat saptamana trecuta, cu automobilul său Ford Falcon Sprint din 1964 în Cupa Shelby, cursă în care a avut parte de un accident ce l-a determinat să renunțe.

Pentru o celebritate care iubește autoturismele și care iși permite să cumpere ce e mai bun pe piață, actorul de 59 de ani nu pare a fi foarte norocos de fiecare dataă când se află la volan. Și-a distrus bolidul McLaren F1 de două ori. Prima dată s-a întâmplat într-un accident în Cabus, în apropiere Garstang, Lancashire, cu un Austin Metro, în octombrie 1999. A doua oară, a fost si mai grav, după relatările lui Atkinson: automobilul i-a luat foc, a pierdut controlul și a lovit un copac

McLaren-ul a fost atât de puternic avariat încât a fost nevoie de patru săptămâni ca mecanicii să calculeze costurile de reparații și de un an pentru ca automobilul să fie adus intr-o stare perfectă. Dar partea interesantă este că societatea de asigurare a trebuit să plătească nu mai puțin de 1,440,000 dolari (910.000 lire sterline) pentru a fi reparată la atelierul McLaren din Surrey. Acesta a fost cea mai mare valoare de reparații înregistrată vreodată în Marea Britanie.

Cu toate acestea, în Cupa Shelby nu a fost vina lui. Pilotul auto aflat cu două poziții in fața actorului a pierdut controlul vehiculului său și Atkinson nu a reușit să evite cu Falcon-ul său vehiculul avariat din faţa sa, lovindu-l. Chiar dacă nimeni nu a fost rănit, incidentul a fost suficient pentru a-i distruge actorului planurile în cursă, așa că Rowan Atkinson abandonat mașina.

In cazul in care nu stiati, Rowan Atkinson este, de fapt, un colecţionar de mașini și este pasionat de curse. El a concurat cu mai multe masini, inclusiv cu un Renault 5 Turbo GT timp de două sezoane. Pe lângă McLaren, interpretul lui Mr. Bean a deținut anterior o Honda NSX, un hibrid Audi R8 și Honda Civic care se adaugă la colecția destul de mare a actorului, care, cu toate acestea, nu include nici un Porsche.

O mașină pe care nu o va deţine niciodata, conform declaraţiilor lui Atkinson, este un Porsche: "Am o problemă cu Porsche. Sunt mașini minunate, dar știu că aș putea trăi cu unul singur. Într-un fel, genul oamenilor Porsche - și eu le doresc numai bine - nu sunt genul meu de oameni".

 

Sursa: autoevolution.com

Vezi toata lista

Comentarii