Medicii au inceput scoaterea lui Schumacher din coma

Sabine Rehm, managerul campionului german, a declarat ca medicii au redus doza de sedative.

In urma accidentului suferit la ski pe 29 decembrie 2013, Michael Schumacher se afla in coma indusa in Spitalul Universitar din Grenoble. Germanul a suferit doua operatii in urma carora au fost inlaturate cheagurile de sange de pe creier, iar incepand cu 17 ianuarie, starea sa a fost stabila.
In lipsa declaratiilor oficiale din partea medicilor, in presa au circulat multe zvonuri cu privire la starea de sanatate a campionului de Formula 1, insa, managerul lui Schumacher, Sabine Kehm a tinut sa precizeze, inclusiv ieri (miercuri 29 ianuarie): "Eu subliniez din nou că orice declarație cu privire la sanatatea lui Michael, care nu provine de la echipa medicala despre tratamentul acestuia, trebuie considerate ca speculație. Repet că nu vom comenta speculații."

Sabine Rehm a mai spus intr-o declaratie obtinuta azi de Associated Press ca medicii au inceput sa il scoata treptat din coma pe Schumacher, reducandu-i doza de sedative. In prima etapa se urmareste miscarea membrelor si a incheieturilor pentru a preveni atrofierea muschilor.

Conform neurologului Jean-Luc Trowel, intervievat de L'Equipe, medicii pot astepta pana la o luna pentru a scoate un pacient din coma indusa. Urmatorul pas in recuperarea lui Schumacher ar fi ca acesta sa deschida ochii urmat de testarea unor abilitati motrice simple in urma unor comenzi (miscarea mainilor, inchiderea/deschiderea gurii etc).


Doctorul Trowel a adaugat insa: "Chiar si in situatia unui tratament de succes, recuperarea poate dura cativa ani".

Vezi toata lista

Comentarii