Maşinile care nu au mai părăsit locul de parcare după atentatele din 11 septembrie 2001

O serie de atacuri sinucigaşe coordonate de Al-Qaeda au şocat Statele Unite şi au marcat cu roşu data de 11 septembrie în cartea de istorie

Context

În dimineaţa zilei de 11 septembrie, 19 terorişti Al-Qaeda au preluat controlul a patru avioane de pasageri, prăbușind două în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, al treilea în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. și al patrulea pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania.

În total, în urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, majoritatea civili, cetățeni din 90 de țări.


Fotografia care a răscolit amintirile

Pe 3 septembrie 2021 apărea pe Reddit o fotografie cu descrierea "Mașini care nu au părăsit niciodată locul pentru navetiști de la Giants Stadium după 11 septembrie".

snopes.com a desfășurat o cercetare mai serioasă asupra veridicității imaginii luând legătura cu userul Reddit care a postat fotografia cu pricina, acesta explicând că este de fapt o captură dintr-un documentar, „Remembering 9/11: How the September 11th Impacted the NFL and Community”.

Fostul apărător al echipei de fotbal american NY Giants, Tiki Barber, a confirmat și el: „Parcarea de la Stadionul Giants avea un loc pentru navetiști. Erau mașini acolo care nu au plecat niciodată. ... Aceleași mașini stând în același loc. Știi că acea persoană a murit. Și asta e realitatea. Un eveniment care nu s-a întâmplat doar în această țară, ci ni s-a întâmplat nouă tuturor”.

Proprietarul New York Giants, John Mara, și-a amintit şi el de mașinile care au rămas în lotul pentru navetiști: „Să treci pe lângă asta în fiecare zi, să vezi acele mașini și să știi că acei oameni au pierit, a fost o scenă sfâșietoare”.

Vechiul stadion a fost închis în 2010, noua arenă MetLife luându-i locul.

Sursa: snopes.com

Vezi toata lista

Comentarii