Cele mai vechi modele VW Transporter se adună în Olanda

În weekend-ul 19-20 mai 2018 va avea loc European Barndoor Gathering, eveniment ce va reuni celebrele modele construite între 1950 şi 1955

European Barndoor Gathering se află la doar a doua ediţie, prima având loc în 2014, şi anul acesta se va desfăşura la Amersfoort, lângă Amterdam.

În anii 1950, Ben Pon, importatorul olandez al constructorului auto Volkswagen, folosea terminalul feroviar din Amersfoort pentru livrarea modelelor Volkswagen Beetle și Transporter din Germania.

Titulatura "barndoor" vine de la ușile compartimentului unde se afla motorul la primele autobuze Volkswagen, care erau destul de mari precum ușile unui hambar. Acest nume se păstrează până în 1955 pentru majoritatea unităților Transporter produse la fabrica din Wolfsburg, după care modelul este construit în Hannover, dimensiunea capacului de la motorul fiind redusă.

Volkswagen Barndoor

Printre cele aproximativ 100 de mașini VW Transporter sau "Bullis" cum mai sunt cunoscute, va fi prezent la Amersfoort și celbrul exemplar VW 'Sofie', cea mai veche dubiță înregistrată din Germania, construită în August 1950 - la doar cinci luni de la începerea producției Transporter, deținută acum de Volkswagen Nutzfahrzeuge Oldtimer.

De asemena vor putea fi admirate modele clasice precum Beetles, Karmann Ghias, Type 3 și altele.

 

Sursa: autoclassics.com

Vezi toata lista

Comentarii