120 de ani de Renault :: istorie și evoluție - VIDEO

Compania fondată la ideea lui Louis Renault împlinește anul acesta 120 de ani de activitate

În 1898, Louis Renault, a renunțat să mai lucreze la afacerea cu textile a părinților lui, și ajutat fiind și de frații Marcel și Fernand și de prietenii acestuia, Thomas Evert și Julian Wyer, înființează o companie de automobile ce peste ani a ajuns să-și diversifice gama de produse în domeniul auto și nu numai, producând de la taximetre, ambulanțe, autobuze, autocamioane, la mașini agricole și industriale și până la avioane și tancuri.


Renault este proprietarul companiilor Samsung Motors (Renault Samsung Motors) și Dacia; de asemenea mai deține 20% din acțiunile Grupului Volvo, excluzând divizia de autoturisme Volvo, care este în posesia celor de la Ford Motor Company.


Renault 120

Renault este unul dintre cei mai vechi producători de automobile și una dintre puținele companii mai vechi de 100 de ani care încă își mai desfășoară activitatea. Anul 2018 reprezintă anul aniversării a 120 de ani de existență, și cu această ocazie compania franceză a lansat un videoclip aniversar ce prezintă mai multe vehicule emblematice.

Din păcate, filmulețul nu surprinde și istoria primelor decenii, acesta începând cu anul 1946, anul lansării modelului 4CV. Renault 4CV, un model economic, oarecum spațios, a fost lansat la sfârșitul războiului și a devenit prima mașină franceză produsă în peste un milion de exemplare.

Videoclipul prezintă apoi Renault 16 din 1965, o mașină de familie ce a cucerit numeroși tineri ai momentului. Nu lipsesc Renault 5 din 1972, arma francezilor împotriva crizei petroliere, Renault Espace, primul minivan modern din 1984, primul Twingo din 1992.

Evoluția a dus Renault în fața provocărilor actuale, propunerile producătorului auto francez fiind modelul electric Zoe sau conceptul Renault Symbioz, prezentat la Salonul auto de la Frankfurt.

Vezi toata lista

Comentarii