VW accelerează procesul de lansare a propriilor vehicule electrice

Un SUV concept va fi prezentat la Shanghai peste o lună

Pentru a veni în întâmpinarea măsurilor mai stricte privind standardele de emisii în Europa, Volkswagen vrea să aibă pe piață primul EV până în 2020.

”Este un plan stabilit din scurt ... dar este necesar să ne încadrăm în timp și până acum suntem în plan” a declarat președintele Volkswagen Herbert Diess.
 

Volkswagen I.D. concept Paris


În august este așteptat ca primul EV al constructorului auto să primească ultimele aprobări în privința design-ului. Modelul va fi de dimensiunea unui hatchback Golf, bazat pe conceptul I.D. prezentat în premieră anul trecut la Paris. Va fi construit pe platforma MEB (Modular Electric Drive) la fel ca alte două vehicule anunțate de producătorul german: un SUV electric, ce se zvonește că va fi dezvăluit la Shanghai în aprilie, și un microbuz semi-autonom inspirat de conceptul I.D. Buzz.
 

Volkswagen I.D. Buzz - Geneva


Uniunea Europeană va impune producătorilor auto să reducă media emisiilor de CO2 la 95 grame pe kilometru până în 2021, în timp ce guvernul chinez vrea să se limiteze consumul mediu de combustibil la 5l la 100 de kilometri, sau aproximativ 117 grame de CO2 pe kilometru.
 

Sursa: autonews.com

Vezi toata lista

Comentarii