Mercedes va prezenta și hatchback-ul EQ A electric la Frankfurt

După Smart Vision EQ Fortwo, grupul german a confirmat un nou concept al sub-brandului EQ electric pentru Salonul Auto de la Frankfurt

Conceput să rivalizeze direct BMW i3 și o versiune viitoare de producție a modelului Volkswagen I.D. hatchback, noul EQ A se numără printre cele 10 modele electrice noi dezvoltate într-un program de 10 miliarde de euro de la Mercedes și planificat să intre în vânzare înainte de 2025.

După EQ C, prezentat anul trecut la Paris Motor Show, EQ A și Smart Vision EQ Fortwo, care au prins deja contur, există planuri pentru versiuni electrice luxoase ale modelelor EQ E și EQ S.

Descris ca un pilon central în încercarea celor de la Mercedes de a deveni lider de mașini electrice în următorul deceniu, EQ A este de așteptat ca prețul de pornire să fie sub 40.000 de euro. În plus, conform companiei părinte Daimler, EQ A va juca un rol important în cadrul diviziei Car-To-Go.

Dezvoltat pe noua platformă MEA (Modular Electric Architecture), EQ A va beneficia de o soluţie mai ieftină, faţă de EQ C, şi anume cu un singur motor electric în faţă conectat la roţile din faţă. Potrivit surselor Mercedes-Benz, nu este exclus i o versiune de performanţă cu al doilea motor pe puntea spate.

Dacă s-a confirmat deja că EQ C va fi construit la fabrica din Bremen, Germania, Mercedes a sugerat că EQ A va fi asamblat pe o linie electrică specială la uzina originală din Rastatt, Germania.

Până să fie dezvelit la Frankfurt Motor Show, Mercedes a apelat momentan la imagini teaser.

Vezi toata lista

Comentarii