Audi Q1, tot mai aproape de lansare

Car Magazine a oferit primele detalii despre viitorul Audi Q1

În urmă cu câteva luni, Audi anunța oficial un nou model, denumit Q1 şi oferea și prima imagine teaser cu acesta. Modelul va fi noul crossover entry-level al companiei germane, va fi lansat în 2016, iar  jurnaliștii britanici de la revista CAR au aflat și primele detalii despre Q1.
Noul crossover subcompact va fi dezvoltat sub numele de cod AU276 și va fi bazat în mare parte pe actualul A3. Audi Q1 va avea aceeași dimensiune cu actualul A3 cu trei uși și va moșteni și mare parte din componente, chiar dacă va avea un ampatament mai scurt și o altă caroserie. În ceea ce privește design-ul, noul Q1 fusese deja „desenat” până când Marc Lichte a devenit noul șef de design al Audi, dar cu toate acestea Lichte și-a pus amprenta asupra modelului, prin adăugarea unor pachete de personalizare, care se vor regăsi pe viitoarele versiuni S, RS sau cele din linia Exclusive. În ceea ce privește design-ul, este de așteptat ca noul Q1 să fie un mix între un crossover şi versiunile Sportback şi Avant ale Audi, în timp ce la capitolul motorizări clienţíi vor regăsi cel mai probabil deja cunoscutele motoare pe benzină şi motorină cu trei şi patru cilindri ale Audi.
Noul Audi Q1 va fi fabricat începând din 2016 în Germania, pe aceeaşi linie de asamblare pe care se produce actualmente Audi A3, iar producătorul german şi-a propus să scoată pe piaţă în primul an aproximativ 70.000 de unităţi, la un preţ de aproximativ 25.000 de euro.

Sursa: carmagazine.co.uk

Vezi toata lista

Comentarii