Renault RS 2027 Vision concept - maşina de mâine în Formula 1?

Constructorul francez a dezvăluit la Shanghai Auto Show un concept ... autonom pentru cursele de F1

Francezii de la Renault au încercat să prezică viitorul întrecerii de top din motorsport de peste 10 ani printr-un concept hidrid ce produce 1341 CP pentru o masă de 600kg, ceea ce înseamnă 2235 CP/tonă, cu alte cuvinte cu 1000 CP/tonă mai mult decât mașinile actuale.

RS 2027 Vision deține un motor turbo V6 și un sistem de recuperare a energiei cinetice ce produce până la 500KW - de patru ori mai mult decât sistemele actuale. Modelul are tracțiune pe toate cele patru roți, și poate fi condus în modul electric în timpul opririlor la boxe sau în timpul rulării în spatele safety car-ului.
 

Renault RS 2027 Vision concept - Shanghai Motor Show 2017

 


Conceptul păstrează design-ul mașinilor de azi din Formula 1, însă Renault a adăugat o capotă de protecție din policarbonat ce permite o vedere mai amplă. Mașina este construită prin tehnologia imprimărilor 3D și au fost utilizate materiale reciclate. Noutățile sunt reprezentate de tehnologiile de conectivitate pentru a păstra o evidență a rivalilor în orice moment și de autonomie pentru perioadele de condus de siguranță, păstrând o distanță egală între mașini.
În același timp, suporterii pot avea acces la datele fiecărei mașini în timp real și inspirați de Formula E, unele mașini pot primi un plus de putere pentru a recompensa șoferul ce atrage cele mai multe acțiuni pe social-media în timpul unei curse.
 

Citește și alte știri despre Shanghai Motor Show 2017

 

 Sursa: autocar.co.uk

Renault RS 2027 Vision shanghai
renault rs 2027 vision 02
renault rs 2027 vision 03
renault rs 2027 vision
Vezi toata lista

Comentarii