Renault, din nou în Formula 1

Construtorul francez are planuri mari după revenirea oficială în cea mai importantă competiție din motorsport

După o pauză de câțiva ani, în care s-a limitat să fie partener oficial al echipei Red Bull, constructorul francez Renault revine oficial în Formula 1. Mutarea a fost posibilă după luni întregi de discuții cu proprietarii echipei Lotus, cele două părți ajungând la un acord cu doar câteva zile înaintea Crăciunului. Conform unor surse, se pare că francezii au plătit suma simbolică de 1 liră sterlină pentru a achiziționa Lotus, o echipă înglodată în datorii. 

Luptă cu Mercedes și Ferrari
 
Nici nu au revenit bine în Formula 1 și cei de la Renault își anunță deja ambițiile, unele uriașe, constructorul francez având în plan să se lupte direct cu Mercedes și Ferrari în lupta pentru titlul mondial. Unul din oamenii responsabili de revenirea Renault în Formula 1, Cyril Abiteboul, a anunțat deja că echipa Renault va beneficia de un buget ultra-generos în încercarea de a deveni noul “rege” al competiției. „Știm la ce suntem expuși din punct de vedere al costurilor. Avem un plan de afaceri foarte bun, foarte robust, cel puțin pentru primii ani, suficient de bun pentru a obține ceea ce ne-am propus. Avem timpul necesar și capacitatea financiară pentru a deveni unii din băieții mari ai competiției”, a declarat Abiteboul pentru motorsport.com. 

Plan pe termen lung
 
Abiteboul este însă conștient că noua echipă nu poate face minuni încă din primul sezon de la revenirea în Formula 1, așa că planurile pentru sezonul 2016 sunt destul de modeste. „Ni s-a oferit o perioadă de trei ani de către președintele Carlos Ghosn (n. r. Președintele Renault) și trebuie să fim pragmatici. Știm că ne va lua timp. Trebuie să fim realiști. Când te hotărăști să revii în Formula 1 pe 18 decembrie, nu te poți aștepta ca în sezonul viitor să ai rezultate fantastice. Dar avem un plan clar. Trebuie să fim umili în ceea ce privește așteptările noastre pentru sezonul viitor”, a mai spus  Abiteboul.
 
Sursa: motorsport.com
Vezi toata lista

Comentarii