Mercedes îi prelungește contractul lui Bottas pentru 2018

Valtteri Bottas va rămâne la Mercedes și în 2018, cu echipa germană considerând prelungirea contractului ca „fiind la mintea cocoșului”

Bottas s-a alăturat Mercedes venind de la Williams cu puțin timp înainte de începutul actualului sezon și a impresionat imediat, terminând pe podium din Australia și câștigând primul Grand Prix al carierei doar trei curse mai târziu, în Rusia. Apoi a câștigat și în Austria, obținând două pole position-uri și nouă clasări pe podium în cele 13 curse de până acum, fiind pe locul trei în clasamentul mondial, la doar 41 de puncte în spatele coechipierului său, triplul campion mondial Lewis Hamilton.
„Vallteri a primit o mare provocare în acest an: alăturându-se echipei în ceasul al unsprezecelea, ajungând în fruntea Formulei 1 și făcând echipă cu cel mai bun pilot de pe grilă. Cu toate astea, rezultatele sale au fost chiar mai impresionante”, a declarat Toto Wolff, șeful Mercedes-Benz Motorsport. „Au fost suișuri și coborâșuri, mai multe suișuri și mai puține coborâșuri și câteva momente remarcabile precum cele două victorii în Rusia și Austria. Per total, performanțele sale și traiectoria ascendentă au făcut că să fie la mintea cocoșului să continuăm cu el în 2018. Pentru echipa noastră, factorii bonus sunt respectul și relația de fair play care s-au dezvoltat între cei doi piloți ai noștri. Chimia și dinamica relației dintre Valtteri și Lewis funcționează și sunt ingredientul de care avem nevoie să ne luptăm cu competitorii noștri.”
La rândul lui, Valtteri Bottas a declarat: „Cand echipa m-a angajat pentru 2017, au acordat un vot de încredere în abilitățile mele. Acest nou contract pentru 2018 arată că l-am meritat. Sunt fericit că am câștigat primele curse într-o mașină Mercedes. Totuși, întotdeauna este loc de îmbunătățiri și încă nu mi-am arătat întregul potențial. Voi continua să lucrez puternic atât pe pistă cât și în afara ei pentru a-mi îmbunătăți modul de a conduce și pentru a obține rezultate chiar mai bune și pentru a arăta că încrederea pe care am primit-o a fost decizia corectă. Ca pilot, am avut ocazia să învăț și să mă dezvolt enorm și deja m-am bucurat în acest an de niște momente pe care nu o să le uit niciodată. Am fost foarte impresionat de mentalitatea, angajamentul și spiritul de echipă care sunt aici. Să fiu coleg cu Lewis a fost, de asemenea, foarte bine și mă bucur de respectul și dorința pe care îl avem pentru a obține performanțe și mai bune împreună. Vreau să mulțumesc tuturor membrilor din consiliul de administrație, celor care lucrează în fabricile din Brackley și Brixworth precum și fanilor pentru sprijinul și încrederea lor. Înseamnă foarte mult pentru mine”.
 
Sursa: www.formula1.com

Vezi toata lista

Comentarii