McLaren se va întoarce la motoarele Mercedes începând cu 2021

McLaren a ajuns la o înțelegere cu producătorul german Mercedes pentru furnizarea motoarelor, acord care va dura cel puțin până în 2024.

Această decizie a fost luată deoarece McLaren încearcă orice variantă pentru a deveni din nou competitivă după sezoanele mai puțin reușite cu motoare Honda și Renault.

"Acest acord este un pas important în planul nostru pe termen lung pentru a reveni la succesul în Formula 1", a declarat șeful McLaren Racing, Zak Brown.

Înțelegerea cu Mercedes revigorează de fapt un parteneriat care a funcționat foarte bine între anii 1995 și 2014. Dar cele două motive cheie sunt: motorul Mercedes a fost mai puternic decât cel de la Renault de când motoarele turbo-hibride au fost introduse în 2014 și înțelegerea cu furnizorul german este mai avantajoasă și financiar.

De altfel, s-a putut observa că Mercedes a marcat standardul în F1 în ceea ce privește motoarele în era hibridă și că abia în acest an Ferrari a reușit să depășească perfomanțele germanilor.

Mercedes asigură motorizarea echipei sale de fabrică, precum și Racing Point și Williams - și din 2021 și McLaren. Ferrari furnizează motoare pentru  Alfa Romeo și Haas pe lângă Scuderia Ferrari.

Vezi toata lista

Comentarii