Marele Premiu al Chinei ar putea fi amânat din cauza Coronavirus-ului

O decizie cu privire la desfășurarea Grand Prix-ului de la Shanghai, programat pe 19 aprilie, va fi luată în zilele următoare

Directorul general al Formulei 1, Ross Brawn, a declarat că va încerca reprogramarea cursei dacă aceasta nu se va putea desfășura la data inițială.

Ultima dată când o cursă a fost amânată a fost anul 2011, când Marele Premiu din Bahrain a fost afectat de revoluţia "Primăvara arabă".

La nivel mondial, au fost înregistrate peste 40.000 cazuri de coronavirus, declarându-se situație de urgență globală pentru sănătate. Numărul morților în China este de 1.016.

La începutul acestei luni, autoritățile sportive din Shanghai au recomandat suspendarea tuturor evenimentelor sportive din oraș, izbucnirea epidemiei de coronavirus determinând anularea mai multor evenimente sportive din China, inclusiv Campionatele Mondiale de atletism indoor din Nanjing, programate pentru 13-15 martie, și o cursă Formula E din Sanya în weekendul următor.

Organizatorii Olimpiadei sunt de asemenea foarte preocupați de răspândirea coronavirusului și de impactul pe care l-ar putea avea asupra Jocurilor de la Tokyo din Japonia din iulie și august.

 

UPDATE

Pe fondul preocupărilor pentru sănătatea populației și în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat coronavirusul ca o urgență globală pentru sănătate, Formula 1 împreună cu organul de conducere FIA, au decis să accepte cererea de amânare a cursei de la Shanghai pentru a asigura sănătatea și siguranța personalului, călătorilor, fanilor și participanților.

 

 

 

Sursa: bbc.com

Vezi toata lista

Comentarii