BMW-ul lui Steve Jobs a fost scos la licitație

Oportunitate pentru colecționarii auto - una dintre mașinile co-fondatorului Apple, 2000 BMW Z8 cu doar 15,200 mile, poate fi achiziționat prin intermediul Casei de licitații RM Sotheby`s

Steve Jobs a văzut importanța unui design atrăgător nu numai pentru produsele realizate de companiile în care era implicat, fie că vorbim de calculatoare, tablete, mobile sau filme de animație, dar și pentru ceea ce el deținea.

Conform descrierii RM Sotheby’s, CEO-ul de la Oracle, Larry Ellison l-a convins pe boss-ul Apple, Steve Jobs, să achiziționeze un Z8, spunându-i că este punctul culminant al ingineriei auto la acel moment. Astfel, la 6 octombrie 2000, lui Steve Jobs i s-a livrat cel de-al 67-lea exemplar BMW Z8 pentru clienți. Și ce este mai important, automobilul venea împreună cu mobilul, un telefon Motorola pentru mașini, și asta se întâmpla cu șapte ani înainte ca iPhone să revoluționeze piața de telefonie mobilă.

 

Steve Jobs Z8 MotorolaModelul Z8 a fost într-adevăr un vârf tehnologic, cu influențe retro ale modelului BMW 507 de la sfârșitul anilor 1950, cu un motor V9 de 4,9 litri și cutie manuală în șase trepte. BMW a construit 5703 de unități, dintre care 2543 au fost exportate în Statele Unite. Mai târziu, Alpina a preluat producția cu unele modificări mecanice precum o cutie de viteze automată, producând încă 555 de exemplare.

Istoria exemplarului lui steve Jobs este și ea oarecum interesantă. Cel de-al doilea proprietar a achiziționat roadsterul în 2003 și la vândut un an mai târziu. Regretând decizia, în aprilie 2006 a reușit să-l cumpere din nou. De data aceasta, modelul va fi licitat pe 6 decembrie prin intermediul Casei RM Sotheby's în New York, estimările încadrându-se între 300.000 și 400.000 de dolari.


Sursa: RM Sotheby's via motor1.com

 

Steve Jobs Z8

Vezi toata lista

Comentarii