Land Rover marchează aniversarea a 70 de ani printr-o transmisiune online

Primul Land Rover original a fost lansat în urmă cu 70 de ani, exact pe 30 aprilie

 

Land Rover Series 1 a fost lansat în 1948 la Salonul Auto de la Amsterdam, fiind conceput de Rover în timpul atentatelor din cel de-al 2-lea Război Mondial. O dată cu scăderea cererii pentru mașinile de lux pe care compania le propusese anterior și cu deteriorarea fabricii în timpul războiului, producătorul auto a decis dezvoltarea unui vehicul off-road pentru uz agricol. Inițial, a fost lansat cu un singur motor pe benzină de 1,6 litri și 50 CP.

Mașina a devenit un succes imens, iar în 1978 Land Rover a fost tranformat într-o companie, deținută acum de Tata Motors.

În această seară, începând cu ora 22.00, producătorul auto din Coventry va transmite online pe canalul propriu de YouTube, din atelierul Land Rover Classic, unde vor putea fi vizionate modelele care au scris istoria Land Rover.

"Land Rover s-a născut odată cu lansarea unui singur vehicul. Astăzi, familia noastră de SUV-uri este testamentul spiritului inovator care a caracterizat Land Rover timp de șapte decenii" a declarat directorul Jaguar Land Rover, Ralf Speth.

 

Land Rover 70

Foto: @landrover

Vezi toata lista

Comentarii