Protestul transportatorilor şi taximetriştilor împotriva platformei Uber

Transportatorii şi taximetriştii din Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) participă, miercuri, 26 aprilie 2017, la un protest în faţa sediului Guvernului împotriva `pirateriei` de pe străzi

Protestul a fost autorizat de Primăria Capitalei şi se va desfăşura între orele 9.30 şi 21.00 în faţa sediului Guvernului. Reprezentanţii şoferilor de pe taxiuri şi microbuze vor ca Uber să se autorizeze la fel ca restul companiilor de taxi. “Cerem scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat, aşa cum s-a întâmplat în ţările europene, unde statul a vrut să-şi protejeze transportatorii autorizaţi”, solicită COTAR.

Pe de altă parte, reprezentanţii Uber spun că respectă legislaţia autohtonă din acest moment, iar toate serviciile companiei sunt fiscalizate. 


Potrivit Poliţiei Române, începând cu ora 5.00, ca urmare a protestului, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe Şoseaua Kiseleff de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv pe Şos. Kiseleff de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona centrală), permiţându-se permanent circulaţia pe Strada Arhitect Ion Mincu.

Rutele ocolitoare vor fi Arcul de Triumf - strada Constantin Prezan - Piaţa Charles de Gaulle - Calea Dorobanţi şi Piaţa Presei Libere - Piaţa Montreal - bulevardul Mărăşti - bulevardul Ion Mihalache.

 

Sursa: Antena3 Foto: RomaniaTV

Vezi toata lista

Comentarii