Pe site-ul CNAIR poți găsi acum harta interactivă cu sectoarele de drum închise sau restricționate

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor anunţă că începând de marţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat o hartă interactivă cu situația drumurilor naționale în timp real

Harta interactivă a fost dezvoltată de către Centrul De Studii Tehnice, Rutiere și Informatice – CESTRIN, fără costuri suplimentare, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicaţii pentru dispozitivele mobile.

„Am văzut că lucrurile au început să se mişte şi la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi să fie promovate, şi aici, noile tehnologii. Astfel hărţile interactive propuse de către cei de la CNAIR vin în sprijinul tuturor celor care tranzitează infrastructura rutieră naţională. Prin ele vor fi furnizate informaţii pe care multe dintre aplicaţiile existente nu le deţin, informaţii corecte, care vin direct de la sursă. Chiar dacă este un proiect pilot, managementul companiei a prezentat un calendar rapid de implementare şi dezvoltare. Practic, în viitorul apropiat, va fi lansată şi aplicaţia destinată dispozitivelor mobile, valabilă atât pentru utilizatorii de Android cât şi pentru cei de IOS. Este un prim pas pe care ei îl fac pentru a deveni ceea ce trebuia să fie de la început: o companie în serviciul cetăţenilor. Iniţiativele de acest fel trebuie continuate, în noua eră a tehnologiei.” a spus ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Directorul CNAIR, Sorin Scarlat, a declarat că a semnat un protocol de colaborare cu Waze şi ia în calcul funcţionarea celor două aplicaţii în aceeaşi platformă.

Site-ul CNAIR www.cnadnr.ro

Harta interactiva cu sectoarele de drum închise sau restricționate 

 

Drum inchis


Mai multe pe promotor.ro

Vezi toata lista

Comentarii