Din 20 mai, cumpărătorii mașinilor second vor fi amendaţi dacă nu anunță tranzacțiile în 90 de zile

Dacă noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul prevăzut de lege, înmatricularea automobilului va fi suspendată automat, iar cel care va circula cu acesta va risca amendarea

„În situația în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul prevăzut la alin. (4) (90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului - n. red.), înmatricularea vehiculului se suspendă de drept până la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietare. În cazul în care până la transcriere intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra vehiculului, termenul (...) curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate”, este explicat în OG nr. 14/2017.


Codul rutier va avea și sancțiuni pentru persoanele care circulă cu automobile a căror înmatriculare a fost suspendată, şoferii riscând să primească o penalizare între nouă și 20 de puncte-amendă, adică o amendă între 1.305 și 2.900 de lei. În același timp, polițiștii rutieri vor reține certificatul de înmatriculare al vehiculului și vor elibera o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, plus că vor retrage plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

 

Sursa: avocatnet.ro

 

Vezi toata lista

Comentarii