Ai autovehicul?! Plăteşti!

Noua taxă auto se va aplica tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au achitat sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxă auto la maşină

Noua taxa auto se va aplica în funcție de gradul de poluare al autovehiculului. De exemplu, cei care deţin mașini cu normă de poluare Euro 1 sau Non Euro vor plăti o taxă estimată la 200 de euro pe an, în timp ce proprietarii mașinilor cu normă de poluare Euro 5 și Euro 6 vor achita aproape 50 de euro pe an.

Mașinile cu norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 ar putea fi taxate în funcție de emisii. Ministrul Mediului a explicat că vor fi trei criterii în funcție de care va fi stabilită noua taxă:
 

  • capacitatea cilindrică a autovehicului
  • norma de poluare
  • cantitatea de emisii de dioxid de carbon a maşinii


Conform unor date mai vechi ale Direcției de înmatriculari există 2,5 milioane de mașini mai vechi de 16 ani. Ipotetic, numai în urma acestor mașini s-ar strânge la buget jumătate de miliar, însă, mulți vor duce rablele la casat. Chiar și în aceste condiții, la un parc auto ce a depășit 7 milioane de mașini se poate strânge un miliard de euro.

Numai în primele luni ale acestui an au fost cumpărate 475.000 de autoturisme second hand, în timp ce, în aceeași perioadă au fost înmatriculate aproximativ 98.000 de mașini noi.

Vezi toata lista

Comentarii